Door de verlenging van het winterseizoen tot 1 juni in de meeste provincies, ziet het ernaar uit dat we onze meivakantie in Friesland doorbrengen. Fijn dat deze geweldige provincie oneindig vaarwater heeft!

Waddenzee en weergoden

We hopen uit te komen in Harlingen, want daar zijn we nog niet met de Canicula geweest. En ik vraag de weergoden om kalm en rustig weer, want mijn stiekeme wens is om over de Waddenzee naar Schiermonnikoog te varen. Die Waddenzee vereist weer hele nieuwe skills van de kapitein, dus of het gaat lukken met ons lichte bootje? We gaan het zien! Waar we al wel hebben aangelegd is Franeker. Weer zo’n prachtige Friese parel! Klik op de afbeelding voor meer informatie!

Jachthavens

Met een klik op de kaart krijg je gedetailleerde informatie over alle jachthavens waar we met de Canicula hebben aangelegd. De beschrijving is compleet met foto’s en tips over wat je in de buurt kunt beleven, met ons eigen alternatieve jachthaven scorelijstje.

De kaart werkt het beste in de browsers Google Chrome, Firefox en Safari. De meeste aanlegplaatsen zijn ook te vinden bij de routebeschrijvingen. Lukt het dan nog niet, stuur me svp een berichtje via het formulier onder de kaart.

Ons jachthaven scorelijstje:
  • is het sanitair schoon
  • is er een beetje privacy
  • hoe staat het met de wifi-verbinding
  • hoe ver is het lopen naar de supermarkt
  • is er een beetje schaduw
  • is de havenmeester klantvriendelijk
  • is er kans op geluidsoverlast?

En kun je met je blote voeten in het gras zitten?

Varen met de Canicula - Jachthavens

Viespeuk in douche

Natuurlijk bestaat de kans dat tussen ons bezoek en jouw bezoek nét iets veranderd is, of dat er net voor jou een viespeuk in de douche heeft gestaan. Als je een berichtje stuurt passen we de tekst op de website aan. 

Vaarroutes bekijken?

In Friesland:

Meer vaarroutes in heel Nederland? Klik op de afbeelding

Meer vaarroutes in Noord-Nederland:

Vaarroutes in Midden en Zuid-Nederland:

Tip: een geweldige serie voor iedereen die van varen houdt!