In het zuidelijkse puntje van Nederland, midden in de Noorderkolk bij Zwolle en in Ommen aan de Overijsselse Vecht, met De Canicula hebben we al op heel wat plaatsen aangelegd. Info over al die havens vind je hier!

Jachthavens

Hoe ziet de jachthaven van Harderwijk eruit? Welke voorzieningen zijn er in Oud-Beijerland? Wat is er in Schiedam te beleven? Of in Harlingen, Maasbommel of Amersfoort? Van veel plaatsen hebben we informatie verzameld. Je kunt de linkjes naar die aanlegplaatsen en jachthavens ook vinden bij de vaarroutes, maar hier hebben we onze favorieten op een rijtje gezet. Lees verder onder de foto.

De Canicula Jachthaven De Rijp
Het historische De Rijp op de Eilandspolder is een geweldige plek om rond te kijken. Bij de jachthaven van WSV Eilandspolder kun je zelfs fietsen lenen!

Aanleggen/jachthavens in Noord-Holland

In Noord-Holland kun je eindeloos varen. Hier wonen dan ook de meeste bootbezitters van heel Nederland. Edam, Marken of Haarlem zijn aantrekkelijke plaatsen om naartoe te varen, maar ook de Hargervaart bij Groet is niet te versmaden met een mooie graskant langs de boot en de duinen dichtbij. Het kaarsrechte Noordhollands Kanaal is voor veel mensen een te grote opgave en dat is heel jammer, want Den Helder is een hele interessante plaats voor pleziervaarders. En kijk vooral ook eens in het verrassend mooie De Rijp (klik op de foto hierboven), of Haarlem!

Lees ook: Vijf redenen om wél over het Noordhollands Kanaal te varen

Doneren? Graag!

Het maken van de video’s en onderhouden van de website kost natuurlijk tijd (ongeveer tachtig uur per video) en geld (apparatuur, muziekabbonnement en provider). We waarderen het daarom zeer als je ons ondersteunt met een financiële bijdrage. Dat kan voor de prijs van een glaasje rosé via Buy Me a Coffee. De betaling gaat via creditcard. Klik op de link en het wijst zich vanzelf. Wij én alle andere watersporters zijn je er dankbaar voor!

Aanleggen/jachthavens in Zuid-Holland

Zuid-Holland doet qua bootbezitters nauwelijks onder voor z’n noorderbuur. Er wonen zelfs meer watersporters dan in Friesland. Dat zegt genoeg over deze aantrekkelijke provincie met een grote ‘waterdichtheid’. Van de Kagerplassen tot het watersportwalhalla de Brielse Maas, met z’n monumentale steden als Delft en Brielle. Bekijk ze hieronder allemaal!

Aanleggen/jachthavens in Friesland

De Friese Elfstedenstadjes, we kennen ze natuurlijk van de beroemde schaatstochten. Ze liggen dus allemaal aan het water en dat is heel fijn, want zo kunnen we er ook met de boot naartoe. Leeuwarden is het middelpunt van alle waterwegen en het is mooi aanleggen in de Prinsentuin! En wat dacht je van Workum? De havenvoorzieningen zijn de laatste jaren flink opgeknapt en het is een feestje om aan te leggen met het IJsselmeer om de hoek.

Nog méér jachthavens!

Het is onmogelijk om alle jachthavens die we hebben aangedaan op deze pagina te laten zien. Daarom hier een selectie van onze favoriete aanlegplaatsen door heel Nederland. Want letterlijk overal in Nederland zijn topplekjes te vinden. Twee opmerkingen: Limburg en Zeeland ontbreken, want daar zijn we nog niet geweest. En over een superprettige jachthaven, Bommen Berend in Laag-Keppel langs de Oude IJssel, moeten we nog een stukje schrijven. Dat zit nog in het vat!

Gemakkelijk langs de vaarroute zoeken met onderstaande kaart

Er zijn zóveel mooie aanlegplaatsen, dat we ze niet allemaal kunnen uitlichten. Maar het goede nieuws is dat alle jachthavens waar we hebben aangelegd hieronder op het kaartje staan. Klik op de icoontjes op onderstaande kaart voor nóg meer aanlegplekken. Ze zijn ook te vinden bij de beschrijving van de vaarroutes.

Video’s

Varen door de Alblasserwaard, over de Linge en kris-kras door Friesland: omdat we graag laten zien hoe mooi Nederland is vanaf het water maken we video’s van onze vaartochten. Je kunt ze bekijken op ons YouTubekanaal. Abonneer je hier gratis!

Slapen in een havenlodge

Vaar je in een sloep en wil je liever comfortabeler overnachten? Bij Marina Parcs kun je bijzondere accomodaties boeken in bijvoorbeeld Monnickendam, Lemmer of Naarden.  Als je boekt via deze link  Jachthavens, dan krijgen wij een kleine commissie die we gebruiken om de website up-to-date te houden.

 

Meest gestelde vragen

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Tip: een geweldige serie voor iedereen die van varen houdt: Genieten van het Mysterie van Maas en Waal

Lees ook: Aanleggen in Maastricht