Door de verlenging van het winterseizoen tot 1 juni in de meeste provincies, moesten we onze meivakantie in Friesland doorbrengen. Fijn dat deze geweldige provincie oneindig vaarwater heeft!

Waddenzee en weergoden

Onze wens was uit te komen in Harlingen, want daar waren we nog niet met de Canicula geweest. Dat is gelukt! Mijn wens om naar over de Waddenzee naar Schier te varen is niet vervuld: de weergoden waren ons niet goed gezind… Veel harde wind. Maar het was een prachtige tocht! Het resultaat zie je stukje bij beetje verschijnen onder de tab ‘Nieuw bij de Canicula’. Wil jij ook aanleggen in Harlingen? Klik op de afbeelding om te zien wat er te beleven is!

Jachthavens

Met een klik op de kaart krijg je gedetailleerde informatie over alle jachthavens waar we met de Canicula hebben aangelegd. De beschrijving is compleet met foto’s en tips over wat je in de buurt kunt beleven.

En vaar je in een sloep en wil je ’s nachts comfortabel overnachten? Overweeg een huisje te boeken bij recreatiepark Tusken de Marren in Akkrum. Akkrum ligt op een mooie, centrale plek waar je dagenlang rond kunt dwalen met je sloep. Als je een huisje boekt via deze link, dan krijgen wij een kleine commissie.

 

De kaart werkt het beste in de browsers Google Chrome, Firefox en Safari. De meeste aanlegplaatsen zijn ook te vinden bij de routebeschrijvingen. Lukt het dan nog niet, stuur een berichtje via het formulier onder de kaart.

Ons jachthaven scorelijstje:
  • is het sanitair schoon
  • is er een beetje privacy
  • hoe staat het met de wifi-verbinding
  • hoe ver is het lopen naar de supermarkt
  • is er een beetje schaduw
  • is de havenmeester klantvriendelijk
  • is er kans op geluidsoverlast?

En kun je met je blote voeten in het gras zitten?

Varen met de Canicula - Jachthavens

Viespeuk in douche

Natuurlijk bestaat de kans dat tussen ons bezoek en jouw bezoek nét iets veranderd is, of dat er net voor jou een viespeuk in de douche heeft gestaan. Als je een berichtje stuurt passen we de tekst op de website aan. 

Meest gestelde vragen

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Tip: een geweldige serie voor iedereen die van varen houdt: Genieten van het Mysterie van Maas en Waal