Geregeld krijgen we vragen van watersportliefhebbers. Welk navigatieprogramma we gebruiken bijvoorbeeld, of welke reddingsvesten we meenemen aan boord. Of er ook mensen mee kunnen varen. We proberen natuurlijk altijd te reageren, maar hier alvast de antwoorden op de meest gestelde vragen.

ReizenReizen
 

  1. Kunnen we meevaren met de Canicula of een rondvaart boeken?

Helaas, dat gaat niet. De Canicula heeft maar zitruimte voor vier personen en de sanitaire voorzieningen zijn te beperkt voor gasten.

2. Waarvoor is de website dan bedoeld?

We proberen met onze vaarroutes en beschrijvingen van aanlegplaatsen watersporters te informeren. Vooral voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben kan het prettig zijn te weten wat ze tegenkomen en waar ze terecht komen. Daarnaast willen we natuurlijk ons enthousiasme voor de watersport overbrengen en mensen inspireren tot het maken van mooie vaartochten.

3. Kloppen de vaarroutes?

We hebben alle routes zelf gevaren. Maar we kunnen ze niet elk jaar checken. Het blijft daarom noodzakelijk dat je zelf de routes checkt via waterkaarten apps of de papieren waterkaarten van de ANWB. Je kunt ons altijd om hulp vragen! Kijk ook bij Disclaimer en Privacy!

4. Kunnen we via deze website een jachthaven, Bed&Breakfast of vakantiehuis reserveren?

Nee, dat kun je alleen doen via de jachthaven of de accomodatie zelf. Ze staan ofwel via een link op de website of ze zijn elders online te vinden.

5. Kunnen we bij deze website klachten kwijt over jachthavens of havenmeesters?

Nee. We gaan niet optreden als intermediair tussen bezoeker en accomodatie.  Aan een verhaal zitten altijd twee kanten. Je kunt wel je ervaringen aan ons doorgeven. Als we denken dat ze waardevol zijn voor andere gasten kunnen we die meenemen op de website. Uiteraard altijd na wederhoor. Je kunt ze kwijt op het formulier onderaan de pagina. En heb je tips of aanvullingen? Dan horen we die uiteraard heel graag!

6. Wie zijn jullie eigenlijk?

Bekijk daarvoor de informatie bij Over ons.

7. Wat voor soort schip is de Canicula?

Bekijk daarvoor de informatie bij Over de Canicula.

8. Kunnen we bij jullie terecht voor vragen over vaarroutes en/of jachthavens?

Natuurlijk. We doen ons best alle vragen te beantwoorden, maar we weten natuurlijk lang niet alles…

9. Hebben jullie ook tips over wat je mee moet nemen onderweg? Over navigatie apps, waterkaarten of reddingsvesten bijvoorbeeld?

Zeker hebben we die! Kijk daarvoor bij Handig aan boord. Je kunt de spullen daar ook bestellen!

EreadersEreaders
 

Volg de Canicula ook op YouTube

Veel van onze websitebezoekers hebben de Canicula ook op YouTube gevonden. Het voordeel daarvan is dat je de nieuwste video’s meteen in je YouTubetijdlijn ziet. En als je het ‘belletje’ aanklikt krijg je ook nog eens een melding! Via deze link kun je je abonneren op ons kanaal. We vinden het heel fijn als je dat doet en onze video’s ‘liket’! Klik op de banner en bekijk meteen onze filmpjes!

Opmerkingen, vragen, tips en aanvullingen kun je aan ons doorgeven via dit formulier. Ga met de pijltjestoetsen naar het volgende vak, want als je te snel op ‘enter’ klikt dan is het bericht floeps weg…