Wie wij zijn?

Wij zijn Pieter en Marieke. Tot een paar jaar geleden woonden we samen met twee zoons in een huis op het Drentse platteland, met een enorme tuin, veertien kippen, drie schapen en twee katten. 

Inmiddels zijn de jongens op kamers, wonen wij in een stadshuis met een postzegeltuin en zijn van alle dieren alleen de katten nog over. Waarom? Een boot!

   

Hoe een boot ons leven veranderde

In 2015 kopen we een sloepje. We zijn meteen verslingerd aan varen en gaan het liefst elk weekeinde het water op. Dat gaat natuurlijk niet samen met een grote tuin en het betekent dan ook een einde aan ons leven op het platteland.

Lees ook: Dan verkopen we toch gewoon het huis?

De Canicula in de Noorderkolk bij Zwolle
Waarom een website over varen?

Vanaf het eerste moment dat we in de boot stappen, worden we geraakt door de manier waarop je Nederland beleeft vanaf het water. De vestingsteden, oude zeesluizen en historische plaatsen. De brede rivieren, smalle slootjes en kanalen met meerkoetjes, futen en zwanen. De spectaculaire zonsopkomsten en zonsondergangen: kortom de pure schoonheid van onze geweldige natuur waar je als ‘landtoerist’ vrijwel geen weet hebt. En op al die plekken mag je gratis, of voor maar een paar euro, aanleggen. We willen dat graag aan iedereen laten zien.

Een vaarbewijs halen hoeft niet met een schip dat kleiner is dan vijftien meter en dat niet harder vaart dan twintig km per uur, maar is wél verstandig. Als je de cursusboeken koopt via deze link krijgen wij een kleine commissie die we gebruiken om de website in stand te houden.

 

Kun je ook meevaren?

Die vraag krijgen we regelmatig. Maar helaas… dat gaat niet. De Canicula is te klein om gasten een comfortabele vaartocht te kunnen bieden. De vaarroutes die we beschrijven zijn dan ook bedoeld voor mensen met een eigen- of een huurboot. Lees ook de meest gestelde vragen.

Filmen en schrijven

In het dagelijks leven houdt Marieke zich bezig met schrijven, televisie- en radiomaken bij de regionale omroep van Drenthe. Daarnaast besteedt ze ieder vrij uurtje aan de website en het maken van de populaire vaarvideo’s. Tenminste, als ze niet aan het varen is. Maar ook tijdens de vaartochten gaan camera’s en laptop natuurlijk mee!

We maken soms ook een video op aanvraag, bijvoorbeeld deze op verzoek van VVV Waterland van Friesland

Aan het roer

De kapitein zit aan het roer. Hij heeft er, als rasechte Fries, al heel wat vaaruren opzitten en is in bezit van klein vaarbewijs en marifooncertificaat.  Hij maakt alle manoeuvres die nodig zijn voor een nieuwe video en figureert ook af en toe in een filmpje. Al is dat niet z’n grootste hobby…

Op de Turfroute ter hoogte van Hemrik
Nieuw bij De Canicula

Via de Facebookpagina Varen met de Canicula laten we altijd weten dat we een nieuwe video of een nieuw artikel op de website hebben geplaatst. Wil je op de hoogte blijven? Dan moet je die pagina wel even “liken”. Je kunt ook daar reacties schrijven op de foto’s, video’s en blogs. Sommige reacties zetten we op de website. We vragen altijd of je dat goed vindt!

Ruim 8.000 vaarliefhebbers hebben zich inmiddels gratis geabonneerd op ons YouTubekanaal, is dat ook wat voor jou? Dan zie je de nieuwste video’s meteen!

Sloepvaarders

Vaar je in een sloep en wil je toch comfortabel overnachten? Overweeg dan eens een vakantiehuisje te boeken in Akkrum. Recreatiepark Tusken de Marren ligt mooi centraal, waardoor je eindeloos kunt rondvaren in een prachtige omgeving. Deze route bijvoorbeeld, het rondje Heerenveen-Aldeboarn – Akkrum – Heerenveen, dat je natuurlijk ook in Akkrum kunt beginnen! Als je boekt via de banner hieronder, dan krijgen wij een kleine commissie. We zijn je er dankbaar voor!

 

Samenwerken?

Het aantal watersporters neemt al jaren af. Dat vinden we jammer, want er gaat niks boven Nederland vanaf het water. Het doel van deze website is de watersport toegankelijker te maken. Als jij een bedrijf hebt met watersport, boten of toerisme en denkt dat we iets voor elkaar kunnen betekenen, stuur dan een berichtje. Dat kan via onderstaand formulier maar ook via marieke@decanicula.nl

We geven ook de gelegenheid tot adverteren op de website. 

Marieke, mei 2018