Ik zit het liefst met m’n blote voeten in het gras!

Wie wij zijn?

Tot voor kort woonden we samen met twee zoons in een huis op het platteland, met een enorme tuin, veertien kippen, drie schapen en twee katten. We hadden elk een auto om naar ons werk te rijden.

Sinds een paar weken zijn daarvan alleen de katten nog over, wonen we in een stadshuis met een postzegeltuin en ga ik lopend en de kapitein met de trein naar z’n werk. 

Hoe de boot ons leven veranderde

In 2015 kopen we een sloepje. We zijn meteen verslingerd aan varen. Het enige nadeel is het weer. Als er regen dreigt ga je minder snel op stap. Na één vaarseizoen stappen we daarom over op een St. Tropez cabincruiser. Dat betekent een einde aan ons leven op het platteland… Want een grote tuin gaat niet samen met elk weekeinde varen. 

Bij kasteelruine Toutenburg in Vollenhove_de Canicula
Filmen bij kasteelruine Toutenburg in Vollenhove
Filmen en schrijven

In het dagelijks leven hou ik me bezig met schrijven, televisie- en radiomaken, nu alweer jaren in een leidinggevende functie. De website geeft me de kans zelf ook weer bezig te zijn met het maken van filmpjes en het schrijven van stukjes, kortom het vertellen van verhalen. Vertellen over hoe mooi Nederland is vanaf het water!

Via de Facebookpagina Varen met de Canicula laat ik altijd weten dat ik iets nieuws op de website heb gezet. Wil je op de hoogte blijven? Dan moet je die pagina wel even “liken”. Je kunt ook daar reacties schrijven op mijn foto’s, video’s en blogs. Sommige zet ik vervolgens op de website. Ik vraag je altijd even van tevoren of je dat goed vindt!

En de kapitein? Die is een soort van Hij Die Niet Genoemd Wil Worden. Gelukkig heeft-ie er geen bezwaar tegen af en toe in een filmpje voorbij te komen… Zolang hij maar aan het roer mag blijven. En da’s maar goed ook, want anders kan ik niet filmen!

Marieke_decanicula
Uw gastvrouw Marieke
Marieke in Echtenerbrug_de Canicula
Schrijven aan een blog in Echtenerbrug

Samenwerken?

Het aantal watersporters neemt al jaren af. Dat vinden we jammer, want er gaat niks boven Nederland vanaf het water. Het doel van deze website is de watersport toegankelijker te maken. Als jij een bedrijf hebt met watersport, boten of toerisme en denkt dat we iets voor elkaar kunnen betekenen, stuur dan even een berichtje.

Marieke, mei 2018