De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuwe posts van De Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

Hier is -ie dan, de eerste video van onze zomervakantie. Gepruts voor de sluis, we zijn er niet trots op, maar ach, wij zijn ook maar gewoon mensen zoals een wijs iemand ons op Facebook vertelde. Dank daarvoor! En we hopen dat jullie net zo genieten van het bekijken van deze video als wij van het maken!

Ster van de Friese Elfsteden

Ja! Onze vakantie is nu al een hele leuke! We zijn al zóveel mensen tegengekomen onderweg die ons herkennen en ons vragen ‘wanneer er weer een nieuw filmpje komt’.  We voelen ons bijna André en Janny! Hoewel we inmiddels zijn aangekomen in de stad met de reuzenwindmolens in Zuid-Holland krijgen jullie eerst nog de video van onze mei-vaartocht naar Franeker uitgeserveerd, de ster van de Friese Elfsteden. (En klik even op de link bij de beelden van de Oldtimerrally, dan kun je op ons tweede YouTubekanaal alle beelden bekijken die we van de rally hebben gemaakt).

Van onze partner: 10 procent korting op de mooiste strepen!

Nét niet de twaalfde Elfstedenstad

Hoera! Het vaarseizoen 2022 is begonnen! We trappen af met ‘Het geheim van Woudsend’, waarin je ook kunt zien hoe we de lange winter zijn doorgekomen én waar we dit jaar gaan varen.

Het mooiste van Noord-Holland

Op veler verzoek de route van onze vaartocht door Noord-Holland. We beginnen in Medemblik, varen naar Den Helder, waar je met gemak een paar dagen door kunt brengen en bezoeken daarna de mooiste aanlegplaatsen als Groet, De Rijp en Marken. Van de trajecten hebben we video’s gemaakt, zo kun je de tocht alvast bekijken. Is het ook een vaartocht voor jou? Laat het ons weten, dat vinden we leuk! Veel plezier alvast!

Varen door Noord-Holland

Vaar je in een sloep en wil je graag wat comfortabeler overnachten? Boek hier je accomodatie in de bijzonder leuke stad Alkmaar!Booking.com

 

Op vakantie? Neem mee dit topboek!

Toegegeven, beetje affiniteit met Friesland helpt mee, maar ook als je gewoon van een goed boek houdt vind je er vast wel een plekje voor aan boord. Ik heb ervan genoten! Ennuh, we hebben Flip zelfs kortgeleden geinterviewd. Het resultaat zie je binnenkort!

 

Welke spullen gaan altijd mee?

Welk reddingsvest gebruiken jullie? Met welke camera maken jullie de video’s? Welk navigatieprogramma zit er op de iPad? Geregeld krijgen we de vraag welke spullen we gebruiken. Hier kun je ze vinden! Ennuh, als je ze via onze website aanschaft krijgen wij een kleine vergoeding die we gebruiken om de website up-to-date te houden.

Abonneer! Je helpt ons ermee!

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport. Graag doen, want je helpt ons ermee!

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Hartelijke groet,

Marieke en Pieter van de Canicula