De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuwe posts van De Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

Met veel plezier presenteren we hier de allerlaatste vakantievideo van 2022. De beelden van vorig jaar zijn nu echt bijna op, we hebben alleen nog onze trip naar Harlingen en Leeuwarden over. Daar gaan we snel mee aan de slag, want dan kunnen we het nieuwe vaarseizoen met een schone lei beginnen. Maar bekijk eerst deze nog even, waarin we Muiden, Harderwijk en opnieuw Urk aandoen.

Brandenburger Tor

De een-na-laatste video van onze vakantievaartocht 2022 is klaar! Pieter vertelt over de connectie tussen de Hollandse IJssel en de Brandenburger Tor in Berlijn en Marieke gaat op de weegschaal… Kijk en huiver!

We gaan vreemd!

We maken een uitstapje! In Friesland! Buiten het vaarseizoen! Met een andere boot! Hoe dat gaat kun je hier lezen. Mét video!

Aanleggen in Amersfoort

Het is dan wel een heen-en-weertje, maar het beslist de moeite waard om over de Eem naar Amersfoort te varen!

Strand en reuzenwindmolens

In deze bijzondere vaartocht varen we tot vlakbij het strand én aan de voet van een enorme klassieke windmolen. Bekijk de video hier:

Foutje: in deze video zijn we vergeten de bruggen mee te nemen tussen Warmond en Katwijk. De laagste vaste brug op dit traject is H.2.40…sorry…

De planetenbouwer zat in de cel!

We gaan nog even terug naar Franeker, de Elfstedenstad waar we dit voorjaar terechtkwamen tijdens onze jacht op alternatieve Elfstedentocht-kruisjes. We kwamen er dit verhaal tegen, bijzonder toch?

Het mooiste van Noord-Holland

Op veler verzoek de route van onze vaartocht door Noord-Holland. We beginnen in Medemblik, varen naar Den Helder, waar je met gemak een paar dagen door kunt brengen en bezoeken daarna de mooiste aanlegplaatsen als Groet, De Rijp en Marken. Van de trajecten hebben we video’s gemaakt, zo kun je de tocht alvast bekijken. Is het ook een vaartocht voor jou? Laat het ons weten, dat vinden we leuk! Veel plezier alvast!

Varen door Noord-Holland

Vaar je in een sloep en wil je graag wat comfortabeler overnachten? Boek hier je accomodatie in de bijzonder leuke stad Alkmaar!Booking.com

 

Op vakantie? Neem mee dit topboek!

Toegegeven, beetje affiniteit met Friesland helpt mee, maar ook als je gewoon van een goed boek houdt vind je er vast wel een plekje voor aan boord. Ik heb ervan genoten! Ennuh, we hebben Flip zelfs kortgeleden geinterviewd. Het resultaat kun je hier bekijken!

 

Welke spullen gaan altijd mee?

Welk reddingsvest gebruiken jullie? Met welke camera maken jullie de video’s? Welk navigatieprogramma zit er op de iPad? Geregeld krijgen we de vraag welke spullen we gebruiken. Hier kun je ze vinden! Ennuh, als je ze via onze website aanschaft krijgen wij een kleine vergoeding die we gebruiken om de website up-to-date te houden.

Abonneer! Je helpt ons ermee!

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport. Graag doen, want je helpt ons ermee!

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Hartelijke groet,

Marieke en Pieter van de Canicula