De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuwe posts van De Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

Toegegeven, je moet even dat Noordhollands Kanaal door, maar dan heb je ook wat! Vaar deze keer met ons mee vanuit Den Helder naar een paradijselijk plekje aan de rand van Nederland.

Naar het hoofdeinde van Nederland

Deel 2 van onze vakantievaartochtvideo is af! We varen van Medemblik naar Den Helder en we ontmoeten Napoleon, de Bonaire, de Tonijn, de Schorpioen, de Abraham Crijnssen en nog veel meer!

Heul veul vliegen

Onze vakantie-vaartocht begint! We varen van Stavoren over het IJsselmeer via vogeleiland De Kreupel naar Medemblik. En wat we allemaal tegenkomen??

Op vakantie? Neem mee dit topboek!

Toegegeven, beetje affiniteit met Friesland helpt mee, maar ook als je gewoon van een goed boek houdt vind je er vast wel een plekje voor aan boord. Ik heb ervan genoten!

 

Klaar met regenbeelden

Ja! Daar is-ie dan! Het laatste deel van de serie over de Turfroute, waarin je kunt zien dat we nog altijd superblij zijn met onze touwsnijder! (En ik ben stiekem blij dat de video klaar is, ik was wel klaar met dat donkere weer en die regenbeelden. Op naar de zon!)

Details van de route en de video’s deel 1 en 2 van onze tocht over de Turfroute zijn hier te bekijken.

Welke spullen gaan altijd mee?

Welk reddingsvest gebruiken jullie? Met welke camera maken jullie de video’s? Welk navigatieprogramma zit er op de iPad? Geregeld krijgen we de vraag welke spullen we gebruiken. Hier kun je ze vinden! Ennuh, als je ze via onze website aanschaft krijgen wij een kleine vergoeding die we gebruiken om de website up-to-date te houden.

Dijkenbouwer of moordenaar?

De beroemdste dijkenbouwer van Friesland zou-ie zijn, de Portugese stadhouder in Spaanse dienst Caspar di Robles. Uit dankbaarheid zou zelfs de Stenen Man op de zeedijk in Harlingen zijn neergezet. Maar klopt het wel wat er over hem wordt beweerd?

   
Zomergeluk

Is de Linge de mooiste rivier van Nederland? Oordeel zelf na het bekijken van deze video, waarin we vanuit de Alblasserwaard over de Merwede en de Linge naar Geldermalsen varen:

Abonneer! Je helpt ons ermee!
Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport. Graag doen, want je helpt ons ermee!

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Hartelijke groet,

Marieke, oktober 2019