De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuwe posts van De Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

Heel bijzonder, deze zelfbouwboot die we tegenkwamen in Workum! Bekijk hier hoe Chris het heeft gedaan!

Nét niet de twaalfde Elfstedenstad

Hoera! Het vaarseizoen 2022 is begonnen! We trappen af met ‘Het geheim van Woudsend’, waarin je ook kunt zien hoe we de lange winter zijn doorgekomen én waar we dit jaar gaan varen.

Het mooiste van Noord-Holland

Op veler verzoek de route van onze vaartocht door Noord-Holland. We beginnen in Medemblik, varen naar Den Helder, waar je met gemak een paar dagen door kunt brengen en bezoeken daarna de mooiste aanlegplaatsen als Groet, De Rijp en Marken. Van de trajecten hebben we video’s gemaakt, zo kun je de tocht alvast bekijken. Is het ook een vaartocht voor jou? Laat het ons weten, dat vinden we leuk! Veel plezier alvast!

Van onze partner: 10 procent korting op de mooiste strepen!

Werelderfgoed Schokland

Zo! De vakantie is nu echt op! Met trots presenteren we de laatste aflevering van onze vaartocht in juli, waarbij we van Knarland bij Harderwijk naar onze thuishaven in Friesland varen. En waar we aanleggen onderweg? In ieder geval bij een verloren eiland…

Varen door Noord-Holland

Vaar je in een sloep en wil je graag wat comfortabeler overnachten? Boek hier je accomodatie in de bijzonder leuke stad Alkmaar!Booking.com

Met de fluisterboot door de Eilandspolder

Een heel bijzonder plekje: De Rijp op de Eilandspolder in Noord-Holland. Bekijk hier wat er zo leuk aan is! Mét de nieuwste video!

Op vakantie? Neem mee dit topboek!

Toegegeven, beetje affiniteit met Friesland helpt mee, maar ook als je gewoon van een goed boek houdt vind je er vast wel een plekje voor aan boord. Ik heb ervan genoten! Ennuh, we hebben Flip zelfs kortgeleden geinterviewd. Het resultaat zie je binnenkort!

 

Welke spullen gaan altijd mee?

Welk reddingsvest gebruiken jullie? Met welke camera maken jullie de video’s? Welk navigatieprogramma zit er op de iPad? Geregeld krijgen we de vraag welke spullen we gebruiken. Hier kun je ze vinden! Ennuh, als je ze via onze website aanschaft krijgen wij een kleine vergoeding die we gebruiken om de website up-to-date te houden.

Abonneer! Je helpt ons ermee!

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport. Graag doen, want je helpt ons ermee!

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Hartelijke groet,

Marieke, oktober 2019