Op deze pagina verzamelen we links van websites die interessant kunnen zijn voor de bezoekers aan onze website. Links naar jachthavens en bezienswaardigheden onderweg zijn te vinden bij de desbetreffende jachthavens onder de tab Jachthavens.

Sloepen en Tenders

Op Facebook vind je de vaargroep Sloepen en Tenders, een actieve club mensen die heel graag hun avonturen vertellen en trots foto’s delen van hun boot. Beheerder is sloep-liefhebber Berry van der Schans die er strikt op toeziet dat de deelnemers elkaar vriendelijk bejegenen. Een hele plezierige groep om te volgen!

Interessante websites voor Duitstalige bezoekers:

https://www.erich-baecker.de/

Petra en Erich uit Niederkassel varen elk jaar op een charterjacht door Nederland. Op hun website vind je enthousiaste reisverslagen, veel foto’s en informatie.

Frauenpower op Holland’s Water

Jacqueline Freizeitsskipperin houdt graag het roer in handen en vaart tegen (geringe) betaling vrouwen rond door vooral Friesland. We komen haar geregeld tegen als ze met de Apollo door Friesland en Noord-west Overijssel vaart, een vrolijke vrouw die niets liever doet dan aan het roer staan en mooie vaartochten maken. Wil je meevaren dan is het fijn als je een beetje Duits spreekt, Jacqueline spreekt namelijk slecht Nederlands.

Nog niet met de Canicula bezocht, maar wel handig om even te bekijken als je plannen hebt om in de omgeving te gaan varen:

Noord-Holland

Recreatiehaven Broekhorn bestaat sinds 4 jaar en is volop in ontwikkeling. De haven werkt samen met havens als Medemblik, Den Helder en De Rijp om het vaargebied te ontsluiten dat bij veel pleziervaarders nog onbekend is. Binnenkort is de recreatiehaven een sloepentocht knooppunt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer interessante links, bijvoorbeeld over jachthavens en bezienswaardigheden onderweg. Die links staan in de verschillende webpagina’s. Wil je bijvoorbeeld weten wat er in De Rijp te beleven is? Of in Assen? Kijk dan onder de tab jachthavens en zoek de jachthaven van jouw keuze. Veel plezier!