Video

Video’s zijn vooral te vinden onder de tab ‘Jachthavens’ of ‘Vaarroutes’. Maar heb je geen tijd om al die plaatsen of vaarroutes te bekijken, dan kom je met een klik op onderstaande afbeeldingen meteen bij de video’s op ons YouTubekanaal. We hopen dat je net zoveel plezier hebt bij het kijken als wij van het maken! En vergeet vooral niet de filmpjes te liken! Dat stellen we zeer op prijs! Je kunt je natuurlijk ook op ons YouTubekanaal abonneren. Dan zie je alle filmpjes meteen als ze klaar zijn. Ennuh… het is helemaal gratis!

Vaarvakantie zomer 2022

Dwars door de polder naar Kampen en vervolgens over de Randmeren naar Haarlem en de Kagerplassen. Door het Botlekgebied naar Brielle, waar we op het Scheur dobberen boven een verloren goudschat. En dan over de rustieke Hollandse IJssel naar de Loosdrechtse Plassen. In deze video’s kun je al onze avonturen van afgelopen zomer meebeleven.

"Ik weet niet wie deze mevrouw is. Ja, ik ken haar van de leuke video's met hun schip, maar om een of andere reden vind ik haar stem zo rustgevend en daarom kijken wij al dagen op YouTube naar deze filmpjes..." JC van der Klooster op Facebook
Vaarvakantie zomer 2021

Over het IJsselmeer en dan Noord-Holland in. Nét niet door het zoute water, maar wél in de voormalige scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine. Langs de duinen, het strand, een voormalig eiland en een verloren eiland: hieronder kun je onze vakantievaartocht van a tot z bekijken!De Turfroute

In het voorjaar van 2021 varen we vanuit Ossenzijl over de Drentse Hoofdvaart naar de enige overgebleven Turfroute van Friesland: de Opsterlandse Compagnonsvaart tussen Smilde en Gorredijk. Het is mei, maar het sneeuwt, onweert en het is koud. Maar we laten ons niet tegenhouden!

Langs de molens van Kinderdijk en nog veel meer

Een geweldige belevenis: varen door de Alblasserwaard naar de molens van Kinderdijk. En je moet toch wat, als al het sanitair in de coronatijd gesloten is. Bekijk onze vaartocht over de Oude IJssel en door het nieuwe Reevediep. En over de Linge natuurlijk, een van de mooiste rivieren van Nederland. Hier een selectie van onze mooiste vaartochten!

De video’s zijn op YouTube gepubliceerd en vrij te embedden en te delen. We stellen het zeer op prijs als je op je website een link plaatst naar onze website De Canicula. Het is leuk als je dan even een berichtje stuurt!

Wergeaster Feart Wergea - De Canicula
Filmend door de Wergeaster Feart…