Video

Onze video’s vind je vooral onder de tab ‘Jachthavens’ of ‘Vaarroutes’, maar op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van onze mooiste en actueelste films. We hopen dat je net zoveel plezier hebt bij het kijken als wij van het maken! En vergeet vooral niet de filmpjes te liken! Dat stellen we zeer op prijs! Je kunt je natuurlijk ook op ons YouTubekanaal abonneren. Daar vind je alle filmpjes! Ennuh… het is helemaal gratis!

Doneren? Graag!

Het maken van de video’s kost natuurlijk tijd (ongeveer tachtig uur per video) en geld (apparatuur en muziekabonnement). We waarderen het daarom zeer als je ons ondersteunt met een financiële bijdrage. Dat kan hier, voor de prijs van een glaasje rosé. Het gaat via creditcard, het wijst zich vanzelf en wij zijn je er zeer dankbaar voor!

2023: We varen door België!

Een langgekoesterde droom komt uit, we maken een vaartocht door België. Bij Weert de grens over, dwars door de Kempen, over kanalen, meren en rivieren waaronder ook getijdewater. Alle filmpjes zijn af (joehoe, de laatste is gepubliceerd op 30 maart, precies op tijd voor het nieuwe vaarseizoen!). De vaarroute kun je hier subiet (Vlaams) vinden. In het Waals: Profitez-en!

Rondje Urk 2022

Dwars door de polder naar Urk en vervolgens over de Randmeren naar Haarlem en de Kagerplassen. Door het Botlekgebied naar Brielle, waar we op het Scheur dobberen boven een verloren goudschat. En dan over de rustieke Hollandse IJssel naar de Loosdrechtse Plassen, waarna we via de polder weer terugvaren naar Urk. In deze video’s kun je al onze avonturen van afgelopen zomer meebeleven.

Lees ook de routebeschrijving: Rondje Urk

"Ik weet niet wie deze mevrouw is. Ja, ik ken haar van de leuke video's met hun schip, maar om een of andere reden vind ik haar stem zo rustgevend en daarom kijken wij al dagen op YouTube naar deze filmpjes..." JC van der Klooster op Facebook

Kris-kras door Noord-Holland 2021

Over het IJsselmeer en dan Noord-Holland in. Nét niet door het zoute water, maar wél in de voormalige scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine. Langs de duinen, het strand, een voormalig eiland en een verloren eiland: hieronder kun je onze vakantievaartocht van a tot z bekijken!

Lees ook de routebeschrijving: Kris-kras door Noord-HollandDe Turfroute

In het voorjaar van 2021 varen we vanuit Ossenzijl over de Drentse Hoofdvaart naar de enige overgebleven Turfroute van Friesland: de Opsterlandse Compagnonsvaart tussen Smilde en Gorredijk. Het is mei, maar het sneeuwt, onweert en het is koud. Maar we laten ons niet tegenhouden!

Lees ook de routebeschrijving: De Turfroute

Langs de molens van Kinderdijk en nog veel meer

Een geweldige belevenis: varen door de Alblasserwaard naar de molens van Kinderdijk. En je moet toch wat, als al het sanitair in de coronatijd gesloten is. Bekijk onze vaartocht over de Oude IJssel en door het nieuwe Reevediep. En over de Linge natuurlijk, een van de schitterendste rivieren van Nederland. Hier een selectie van onze mooiste vaartochten!

Doneren? Graag!

De video’s zijn op YouTube gepubliceerd en vrij te embedden en te delen. We stellen het zeer op prijs als je op je website een link plaatst naar onze website De Canicula. Het is leuk als je dan even een berichtje stuurt. En wil je ons steunen met een gift? Dat kan hier! We gebruiken jouw donatie voor het up-to-date houden van onze website en onze video-apparatuur. 

Wergeaster Feart Wergea - De Canicula
Filmend door de Wergeaster Feart…