Een Friese dame terug uit Duitsland

Onze Canicula is een St. Tropez: een polyester cabin cruiser uit 2003 van 9.20 meter en 3 meter breed. De romp van de boot is gebouwd in Polen, daarna is de Canicula in Heeg afgebouwd door Van Roeden Watersport. Onze boot is de derde St. Tropez die is gemaakt.

We vinden haar via de website van de ANWB in het voorjaar van 2016 in Bremen. Hoewel we een spitsgatter zoeken, zijn we bij het zien van de Canicula meteen verkocht.

De Canicula op de Engelenvaart bij Heerenveen
Lage doorvaarthoogte

Het grootste voordeel van het schip is de lage doorvaarthoogte. Met de cabriokap omhoog 2.20, met de kap naar beneden 2.10. Onze motor is een Volvo Penta 55 PK 4-cylinder. Er zit een keukentje in en een toilet.

De St. Tropez II zoals die bij Van Roeden Watersport in Heeg wordt aangeboden is zelfs nog lager. Met neergeklapt windscherm en cabriokap meet die 1.75.

De keuken van St. Tropez de Canicula
De achterzit is heerlijk ruim

Er is zelfs een douche aan boord (warm water!) die te gebruiken is als je op het zwemplateau gaat staan. De St. Tropez is buitengewoon geschikt om langere tijd mee weg te gaan. Wij zijn afgelopen zomer heel Nederland door gevaren en zijn buitengewoon tevreden met en over het schip.

Het dashboard van de Canicula
De overhandiging van de Canicula in april 2016 in Hemelingen, bij Bremen in Duitsland.
De Canicula in het voorjaar van 2016 in de jachthaven van Hemelingen, klaar voor de proefvaart.

Een ingehuurde schipper vaart de boot naar Emden, waar wij opstappen. We gaan de Eems over naar Delfzijl. Daar gaat de schipper van boord en is de Canicula eindelijk ├ęcht van ons! Een nachtje bivakkeren in Appingedam en vervolgens via het Eemskanaal naar het Lauwersmeer.

We hebben die eerste dag meteen al een beetje pech. In het Van Starkenborghkanaal vist de schroef een stuk plastic op…..

Tijdens de stop in Garnwerd de Botenwacht maar ingevlogen. Hele aardige jongen, maar kan ons niet helpen. De volgende dag maar met een slakkengang verder over het Reitdiep naar Zoutkamp. Wat duurt dat lang… Gelukkig wil de eigenaar van jachthaven Hunzegat in Zoutkamp de Canicula wel even uit het water takelen. Beetje plastic, niks ernstigs aan de hand dus… hoewel?

Vaarroutes bekijken?

Er zijn er nog veel meer! Kijk bij vaarroutes!