Een Friese dame terug uit Duitsland

Onze Canicula is een St. Tropez: een polyester cabin cruiser uit 2003 van 9.20 meter en 3 meter breed. De romp van de boot is gebouwd in Polen, daarna is de Canicula in Heeg afgebouwd door Van Roeden Watersport. Onze boot is de derde St. Tropez die is gemaakt.

We vinden haar in 2016 in Bremen, via de website van de ANWB. Hoewel we eigenlijk op zoek zijn naar een spitsgatter, zijn we bij het zien van de Canicula meteen verkocht. De boot is luxe uitgevoerd, heeft veel bergruimte en brede gangboorden rondom.

De Canicula op de Engelenvaart bij Heerenveen

Lees ook over de naam van de Canicula: Wij hebben ook een hond

Lage doorvaarthoogte

Het grootste voordeel van het schip is de lage doorvaarthoogte. Met de cabriokap omhoog 2.20, met de kap naar beneden 2.10 meter. Voor ons is dat belangrijk, omdat we graag op veel plekken willen varen. Met deze afmetingen kunnen we ook onder lage vaste bruggen door. De diepgang is tachtig centimeter, de motor is een Volvo Penta 55 PK 4-cylinder. We varen ongeveer acht a negen kilometer per uur.

Doneren? Graag!

Het maken van de video’s en onderhouden van de website kost natuurlijk tijd (ongeveer tachtig uur per video) en geld (apparatuur, muziekabbonnement en provider). We waarderen het daarom zeer als je ons steunt met een financiële bijdrage. Dat kan voor de prijs van een glaasje rosé via Buy Me a Coffee. De betaling gaat via creditcard. Klik op de link en het wijst zich vanzelf. Wij én alle andere watersporters zijn je er dankbaar voor!

Wat zit in de cabine?

In de cabine is een zitgedeelte gemaakt, met banken en een tafel. Ze zijn gemakkelijk in een groot tweepersoons bed te transformeren. Ook de keuken (koelkast, fornuis, spoelbak) zit in de cabine, net als het toilet met wasgelegenheid. Er is voldoende opbergruimte voor servies, pannen en etenswaren. 

De keuken van St. Tropez de Canicula

Permanent bed

Onder de banken zijn opbergvakken voor bijvoorbeeld kleren. Wij gebruiken de banken als permanent bed met over de bootkussens een opdekmatras. Daarom zijn deze opbergvakken niet gemakkelijk te bereiken. We gebruiken ze dan ook alleen voor spullen die we niet vaak nodig hebben.

In de geluiddichte cabine kan ik ook de voice overs voor de video’s opnemen

Zon en wind

Wij bivakkeren voornamelijk in de kuip. Daar zit het stuurgedeelte en de mooie ruime achterzit. Onder de banken zijn grote, goed toegankelijke bergvakken. De tent kun je neerklappen, maar je kunt ook alle delen oprollen. Heel handig als bescherming tegen zon en wind.

De achterzit is heerlijk ruim

Warmwaterdouche

Er is zelfs een douche aan boord, met warm water uit de boiler. Het is een buitendouche, die te gebruiken is als je op het zwemplateau gaat staan. De St. Tropez is geschikt om langere tijd mee weg te gaan. Wij varen al jaren elke zomer een week of vier door heel Nederland en zijn buitengewoon tevreden met en over het schip.

Mooie vaarroutes bekijken? Dat kan hier!

Het dashboard van de Canicula

Vaarbewijs nodig?

Voor een schip met deze afmetingen heb je op de Nederlandse binnenwateren geen vaarbewijs nodig. Maar het is wel handig om een beetje te weten hoe de vaarregels in elkaar steken. Daarom heeft Pieter toch z’n vaarbewijs gehaald. Als je de cursusboeken koopt via deze link krijgen wij een kleine commissie die we gebruiken om de website in stand te houden.

 

Wil je weten wat nog meer handig is aan boord? -> klik dan hier. En als je op de banner hieronder klikt, dan kom je op ons YouTubekanaal. Elke drie tot vier weken zie je daar een nieuw filmpje. We vinden het leuk als je je abonneert! 

Vragen en tips

Vragen, tips of opmerkingen? We horen het graag! (Ga met de pijltjestoetsen naar het volgende vak, als je te snel op enter klikt dan is je bericht weg voordat je er erg in hebt…)