Feestje! We mochten op stap voor de regionale omroep van Noord-Holland, om het 200-jarig bestaan van het Noordhollandsch Kanaal te vieren. Cameraman mee aan boord, voor het maken van beelden voor een 6-delige tv-serie. De eerste aflevering is klaar! Kijk hier mee!

Zuiderwaterlinie

Dit jaar blijven we in Nederland. We gaan in onze zomervakantie naar Brabant, waar we een vaartocht maken langs de vestingsteden van de Zuiderwaterlinie, de oudste en langste verdedigingslinie van ons land. Die video’s komen uiteraard zo snel mogelijk online!

Bekijk hier onze vaartocht over de Zuid-Willemsvaart naar België

Motorpech en een dikke dode rat

Wat was het een prachtige vaartocht, afgelopen jaar in België. Door maar liefst 131 sluizen en twee scheepsliften. Het weer was geweldig, de mensen aardig, de voorzieningen in de meeste gevallen prima in orde. Maar we hadden ook motorpech, vonden in de Schelde een dikke dode rat op een hoop troep achter de Canicula, hadden te kampen met kapotte verlichting en een ruitenwisser die er geen zin meer in had, precies in een stortbui tijdens het aanleggen. Jullie kunnen het allemaal zien in de video’s op ons YouTube-kanaal.En hier is de routebeschrijving: Met de boot naar België!

"Wat een prachtige en uitgebreide site. Het vaarplezier spat er vanaf! Na jarenlang gezeild te hebben overgestapt op een motorboot omdat er in Nederland nog zoveel te ontdekken is via rivieren en kanalen. Een zeiljacht met een hoge mast is daarbij nogal lastig. Ik wil nog even kwijt dat ik via jullie site ontzettend veel info (tot in de kleinste details) en inspiratie op doe om lekker Nederland te verkennen. Tip: vooral doorgaan!!!!" Jan Kraaij
Varen in Nederland en België

De schippers van de Canicula varen door alle meren, rivieren en slootjes van Nederland en België en leggen aan op de mooiste plaatsen. Ons vaarplezier willen we graag delen. Daarom plaatsen we geregeld een nieuwe vaarroute, info over een leuke plek waar je kunt aanleggen of een nieuwe video van onze vaartochten. Nieuwe vaarroutes, video’s en aanlegplaatsen vind je snel onder de tab ‘Nieuwe posts’.

In deze video kun je onze vaartocht vanuit Dordrecht over de Hollandse IJssel bekijken. En waar we uitkomen?

Doneren? Graag!

Het maken van de video’s en onderhouden van de website kost natuurlijk tijd (ongeveer tachtig uur per video) en geld (apparatuur, muziekabonnement en provider). We waarderen het daarom zeer als je ons steunt met een financiële bijdrage. Dat kan voor de prijs van een glaasje rosé. De betaling gaat via creditcard. Klik op de link en het wijst zich vanzelf. Wij én alle andere watersporters zijn je er dankbaar voor!

Gasten mee?

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Wie wij zijn? Lees hier meer over ons

Inspiratie opdoen? Bekijk onderstaande video’s, vaarroutes en verhalen!

Op vakantie? Neem mee dit topboek!

Toegegeven, beetje affiniteit met Friesland helpt mee, maar ook als je gewoon van een goed boek houdt vind je er vast wel een plekje voor aan boord. Ik heb ervan genoten!

 

Ruim 8.000 vaarliefhebbers hebben zich inmiddels gratis geabonneerd op ons YouTubekanaal, doe jij ook mee? Dan zie je de nieuwste video’s meteen!

Abonneer je op ons YouTubekanaal over varen in Nederland

Bijna heel Nederland!

In deze video kun je een compilatie van onze vaartochten door bijna heel Nederland bekijken. Zeeland ontbreekt nog, maar daar hopen we ook nog aan te meren.

Heb je tips of aanvullingen? We horen het graag!

Tips en links