Welke aanlegplaatsen trokken de meeste bezoekers? En welke video vonden jullie het mooiste? Aan het eind van dit jaar duiken we in de statistieken van de website Varen met de Canicula. Dit zijn de populairste vaarroutes.

Lummelend over de Linge

Ongetwijfeld het André van Duin-effect. Voor Omroep Max voer-ie samen met Janny van der Heijden over de slingerende Linge tussen Gorkum en Geldermalsen. Na de uitzending zagen we onze webviews omhoog schieten. En terecht, het is een supermooie rivier om te bevaren! Met stip staat dit heen-en-weertje op 1!

Komende zomer staat deze route weer op ons verlanglijstje. Klik op de foto’s voor de routebeschrijvingen.

Varen met de Canicula - De populairste vaarroutes

Rondje Utrecht-Woerden-Vinkeveen-Utrecht

In 2018 stond-ie nog op de eerste plek, maar afgelopen jaar zakte deze route naar plaats 2. Maar toch blijft-ie onverminderd populair, deze tocht waarbij we dwars door Utrecht, het Groene Hart en de Vinkeveense Plassen varen. Het is een vaartocht van om en nabij een week. Blijf vooral een paar dagen liggen in het glasheldere water van de Vinkeveense Plassen.

Onderweg vaar je langs de elegante paleizen langs de Utrechtse Vecht. Je kijkt je ogen uit! 

Door de Overijsselse meren

Op plaats 3 staat ons Rondje Zwartsluis-Blokzijl-Vollenhove-Zwartsluis. Over het Zwartewater, het Vollenhover Kanaal en de Overijsselse meren. Leg vooral aan in Zwartsluis, Blokzijl en Vollenhove, prachtige stadjes waar het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. 

Je komt langs gehuchtjes als Ronduite en Jonen en je vaart door de Valsche Trog. Prachtige namen toch? 

Varen met de Canicula - De populairste vaarroutes

Rustiek Wergea

Op de vierde plaats een mooie vaarroute in Friesland: Rondje Grou-Wergea-Oude Venen-Grou. Langs het drukke watersportdorp Grou en dwars door het rustieke Wergea en Warten. Met als hoogtepunt de tocht door Nationaal Park de Oude Venen – Alde Feanen op z’n Fries.

Het is een smal stukje, dwars door Wergea. Is jouw schip breder dan vier meter, dan kun je ook óm het dorp varen.

Afwisselende vaartocht

Last but not least: deze zeer afwisselende vaartocht waarbij je door de prachtige natuur van de Biesbosch vaart. Maar steden als Gouda, Dordrecht en Gorinchem zijn heel leuk om te bekijken. Op de vijfde plaats staat ons Rondje Gouda-Biesbosch-Gorinchem-Gouda. Je komt snelle binnenvaartschepen tegen op de Noord en de Merwede, maar ook verstilde stukjes met prachtige namen als Dode Kikvorskil en Paardekop in de Biesbosch.

Afgelopen zomer zagen we twee keer een bever zwemmen in de Biesbosch. De volgende keer gaan we voor de zeearend!

Varen met de Canicula - Vaarroutes - Vaarroute Rondje Gouda Biesbosch Gorinchem - Gouda

Tip: op onze website staan nog veel meer leuke vaarroutes! Heb jij ook een favoriete route? Tip ons hier!

De populairste aanlegplaatsen

Welke aanlegplaatsen afgelopen jaar het vaakste bekeken werden op de website lees je hier.