Midden in de stad, of aan een leuk meertje?

Waar jullie de boot het liefst aanlegden afgelopen jaar, dát weten we natuurlijk niet. Maar aan de statistieken kunnen we wel zien welke aanlegplaatsen het vaakst werden bekeken op onze website Varen met de Canicula. We zetten de populairste van het afgelopen jaar hier op een rij.

Aanleggen in de Dommel

Op de vijfde plaats staat ’s Hertogenbosch. We waren er nog nooit eerder geweest, maar wát een leuke stad! Je kunt onder de stad doorvaren – met een rondvaartboot dan -, je kunt er heerlijk eten en nóg beter shoppen. Geweldig! Zelfs de Jumbo was Bourgondisch…

Klik op de foto’s voor meer info over deze mooie aanlegplaatsen

Met de neus in het riet

De Noorderkolk bij Zwolle ligt naast een voormalige vuilnisbelt, die is omgetoverd tot recreatiegebied. Wil je er ook eens aanleggen? Doe dat dan door de week, in het weekeind schijnt half Zwolle er te bivakkeren. Dit idyllische meertje staat op plaats 4.

Zicht op de Waterpoort

Het blijft een feestje, aanleggen in dé watersporthoofdstad van Nederland. Welke? Sneek natuurlijk! In de Stadsgracht, maar liever nog met zicht op het symbool van Sneek. Deze gezellige plaats, waar je behalve fijn kunt aanleggen ook lekker kunt eten, staat op 3!

Workum

Friesland telt heel veel leuke plaatsen, maar Workum is een van de leukste. Met z’n prachtige plein – ‘Merk’ zeggen ze in Workum – én natuurlijk de nabijheid van het IJsselmeer, waarover je zo naar Hindeloopen, Stavoren of Enkhuizen kunt varen.  Met stip op 2 en welverdiend wat ons betreft.

En de winnaar is: Keverhaven

Geen kever te zien op Kevereiland, maar wel veel boten, honden én natuurlijk Edwin en Gilia, de beheerders van Keverhaven. Kevereiland ligt in de Kagerplassen. Er zijn geen toiletten, douches of walstroom, maar je kunt er heerlijk rustig liggen.

Vorig jaar maakten we er deze video. Kun je alvast even kijken of het wat voor je is. Hier de link naar de webpagina.

Minst bekeken aanlegplaats

Monnickendam en Zutphen hebben de twijfelachtige eer de minst bekeken aanlegplaatsen van de website te zijn. Terwijl het toch zulke leuke, monumentale stadjes zijn, allebei met de jachthaven op steenworp afstand. Iemand enig idee waarom? Toe, kijk nog even. Ze zijn écht de moeite waard!

Disclaimer: De website vermeldt alleen aanlegplaatsen waar wij met de Canicula hebben aangelegd. We hebben de meest bekeken aanlegplaatsen in volgorde geplaatst. Het is dus beslist geen overzicht van alle aanlegplaatsen en jachthavens van Nederland!

Hier vind je alle plaatsen waar de Canicula heeft aangelegd, compleet met tips, foto’s en video’s! En heb je zelf een favoriete aanlegplaats? Deel het met ons! We stellen het zeer op prijs als je een berichtje stuurt!