De populairste aanlegplaatsen van 2018

Waar jullie de boot het liefst aanlegden afgelopen jaar, dát weten we natuurlijk niet. Maar aan de statistieken kunnen we wel zien welke aanlegplaatsen het vaakst werden bekeken op de website. We zetten de populairste hier op een rij.

Aanleggen in Keverhaven

Waren de Vinkeveense Plassen in 2017 nog veruit favoriet, afgelopen jaar kwam Keverhaven op Kevereiland ruim op voorsprong. Kevereiland ligt in de Kagerplassen en wordt beheerd door Edwin en Gilia. Er zijn geen toiletten, douches of walstroom, maar je kunt er heerlijk rustig liggen.

Iets voor jullie komende zomer? Klik op de foto voor de complete beschrijving.

Aanleggen in Keverhaven in de Kagerplassen - De Canicula

Vinkeveense Plassen

Bijna even goed bekeken zijn de Vinkeveense Plassen, het meer van de sloepen en van de dure optrekjes. De plassen,  zo’n vierhonderd jaar geleden ontstaan door de winning van turf, zijn een walhalla voor watersporters. Er zijn diverse jachthavens, maar je kunt de boot ook aanleggen aan één van de eilandjes.

Varen met de Canicula - De populairste aanlegplaatsen

Willemstad

Op de derde plaats staat vestingstad Willemstad, gelegen aan het Volkerak en het Hollands Diep. Je kunt aanleggen binnen of buiten de vestingmuren. Binnen de muren is de kans groot op dubbel- of zelfs driedubbel aanleggen, maar je hebt er wel prachtig zicht op de drukte in het haventje.

De Mookerplas

Aan de Maas in Noord-Limburg ligt de prachtige Mookerplas. De plas is, zoals zoveel meren in dit gebied, ontstaan uit zand- en grindwinning. Afgezien van heerlijk liggen kun je er ook mooi wandelen en fietsen in het heuvelachtige bosgebied. De Mookerplas staat op de vierde plaats in de ranglijst.

Gorinchem/Sneek

Gorinchem en Sneek delen de vijfde plaats. Gorinchem is een vestingstad tussen de Linge en de Boven Merwede, waar je leuk kunt aanleggen in het centrum.  Sneek is dé watersportstad van Friesland, waar je ook rustig een middagje door kunt brengen met winkelen.

Minst bekeken aanlegplaats

Culemborg aan de Lek heeft de twijfelachtige eer de minst bekeken aanlegplaats van de website te zijn. Terwijl het toch zo’n leuk, monumentaal stadje is, met de jachthaven op steenworp afstand. Iemand enig idee waarom?

Varen met de Canicula - De populairste aanlegplaatsen

En welke video afgelopen jaar het best werd bekeken? Hou deze week deze website of onze Facebookpagina Varen met de Canicula in de gaten!

Hier het overzicht van de populairste vaarroutes van 2018.

Varen met de Canicula - De populairste aanlegplaatsen

Heb je ook een mooie route, aanlegplaats of een andere goeie tip? Deel het met ons!