De populairste vaarroutes van 2018

Welke vaarroutes vonden jullie nu het leukste afgelopen jaar? Welke aanlegplaatsen trokken de meeste bezoekers? En welke video vonden jullie het mooiste? Hier een duik in de statistieken van de website Varen met de Canicula. We beginnen met de vaarroutes.

Dwars door Utrecht

Met stip op 1 staat Rondje Utrecht-Woerden-Vinkeveen-Utrecht. Deze vaartocht voert dwars door Utrecht, het Groene Hart en de Vinkeveense Plassen. Twee jaar geleden was dit de allereerste vaarroute die we schreven. Een vaartocht van om en nabij een week door de provincies Utrecht en Noord-Holland. Vanaf de start van de website begin 2017 is deze vaarroute onverminderd populair.

Een ideetje voor komende zomer? Klik op de foto voor de complete routebeschrijving.

Varen met de Canicula - De populairste vaarroutes

Prachtige stadjes

Op 2 staat Rondje Amsterdam-Edam-Alkmaar-Amsterdam. Deze vaartocht maakten we in de zomer van 2017. Voor ons noorderlingen een geweldige reis vol prachtige stadjes, steden en aanlegplaatsen. Het enige minpuntje vonden we het onafgebroken vliegtuiglawaai boven ons hoofd. En dat terwijl we met Groningen Airport Eelde in onze achtertuin toch wel wat vliegtuigen gewend zijn…

Varen met de Canicula - De populairste vaarroutes

Mooiste rivieren

Rondje Zwartsluis-Blokzijl-Vollenhove-Zwartsluis staat op de derde plaats van de websitebezoekers. Deze vaartocht in noordwest-Overijssel is in een dag te doen, maar het is leuker om een nachtje over te blijven in Blokzijl of Vollenhove.

Op 4 staat de vaartocht Lummelend over de Linge, een heen-en-weertje over de mooiste en langste rivier van Nederland tussen Gorinchem en Geldermalsen.

De Gelderse IJssel op plaats 5 wordt ook door veel mensen beschouwd als de mooiste rivier van Nederland. In de routebeschrijving tips over het varen op de IJssel en info over de aantrekkelijke Hanzesteden langs de rivier.

Minst bekeken vaarroute

En welke vaartocht het minst bekeken werd? De vaarroute Tuffend over de Tjonger, van het Tjeukemeer via de Kuunder of de Tjonger naar Heerenveen en Akkrum. Terwijl het toch een hele leuke tocht is, vinden wij van de Canicula… Geef ‘m nog een kans! De tocht is in een dag te varen, maar als je wat langer de tijd neemt kun je ook watersportdorp Grou nog even aandoen.

Varen met de Canicula - De populairste vaarroutes

En welke aanlegplaatsen en video’s afgelopen jaar het meest bekeken werden? Klik op de foto!

Heb je ook een mooie route of een goeie tip? Deel het met ons!