Op deze tocht vaar je van Sneek via de schilderachtige Wimerts naar Bolsward. Via Franeker en Bartlehiem gaan we naar Leeuwarden en Dokkum. We steken het Lauwersmeer over naar Zoutkamp en varen via het Munnekezijlsterried, Eastermar en Grou terug naar Sneek. Het is een rondje van om en nabij een week. De routes worden in delen weer gegeven. 

Rondje Noord-Friesland

Specs: de tochten duren vier tot vijf uur bij 8 tot 9 kilometer per uur. De laagste vaste brug in het traject, bij Arum, is 2.35 hoog, de maximale diepgang 1.30 en de maximale bootlengte 10 meter in verband met de afmeting van de Friese sluis bij Zoutkamp. De brug in Pieterzijl is een zelfbedieningsbrug. Je hebt daarvoor een sleutel nodig, die je kunt ophalen bij het VVV-kantoor in Zoutkamp

Een korte video van de tocht bekijken?

De Wateralmanak deel 1 en 2 moet je altijd aan boord hebben. Deel 1 heeft een nieuwe druk die het voorjaar van 2021 klaar is. Als je deel 2 koopt via onderstaande link, dan krijgen wij een kleine commissie.

Ha lezer!

We hopen dat je de vaarroute Rondje Noord-Friesland leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via bovenstaand formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, mei 2018

En wil je reageren? Graag!

Meer vaarroutes bekijken?