Tijdens deze vaarroute Rondje Noord-Friesland varen we van Sneek via de schilderachtige Wimerts naar Bolsward. Via Franeker en Bartlehiem gaan we naar Leeuwarden en Dokkum. We steken het Lauwersmeer over naar Zoutkamp en varen via het Munnekezijlsterried, Eastermar en Grou terug naar Sneek. Het is een rondje van om en nabij een week.  

Bekijk hier onze vaartocht in één minuut!

Specs Rondje Noord Friesland: de tochten duren vier tot vijf uur bij 8 tot 9 kilometer per uur. De laagste vaste bruggen in het traject, bij Arum en na Zoutkamp, is H 2.30 hoog, de maximale diepgang 0.90 meter. De maximale breedte is 3.90 meter, de maximale bootlengte is 10 meter in verband met de afmeting van de Friese sluis bij Zoutkamp.

Vaarroute Rondje Noord Friesland

De bruggen in Oudkerk en Pieterzijl zijn zelfbedieningsbruggen. Voor de brug in Pieterzijl is een sleutel nodig, die je kunt ophalen bij het VVV-kantoor in Zoutkamp. In de meeste gevallen is de maximale diepgang met een kleine omweg gemakkelijk te omzeilen, zoals in de routes is aangegeven. Meer gedetailleerde specs worden per tocht weergegeven op onderstaande pagina’s.

De Canicula Vaarroute Rondje Noord Friesland brug Pieterzijl
Bij de brug in Pieterzijl staan duidelijke instructies voor de bediening

De vaarroute voor een glaasje rosé

Voor de prijs van een glaasje rosé krijg je de complete vaarroute zo snel mogelijk in je mailboxKlik hier en het wijst zich vanzelf. Vergeet niet de naam van de route en je mailadres te vermelden!

Download route in Waterkaarten app

Wij gebruiken de Waterkaarten app. Heb jij die app al geïnstalleerd en ben je ingelogd met een actief (proef)abonnement? Sla dan Stap 1 over en ga meteen naar Stap 2 om de route te downloaden. De vaarroute wordt dan automatisch geopend in de Waterkaarten app in de tab ‘Routes’.

Heb je de Waterkaarten app nog niet? Dan kun je de app hieronder downloaden en 7 dagen gratis uitproberen. Download eerst de app (Stap 1) en klik daarna op Stap 2 om de route in je tablet of mobiel te openen.

Met een klik op de banner hieronder kun je nu de vaarroute openen op je tablet of je mobiele telefoon.

Wateralmanak kopen? 

De Wateralmanak deel 1 en 2 moet je altijd aan boord hebben. Als je ze koopt via onderstaande link, dan krijgen wij een kleine commissie die we gebruiken om de website up-to-date te houden.

Ha lezer!

We hopen dat je de vaarroute Rondje Noord-Friesland leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via bovenstaand formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, mei 2018 [update juni 2021]

De Canicula YouTube banner

En wil je reageren? Graag!

Klik op een bootje voor info over aanlegplaatsen