Op deze tocht vaar je van Sneek via de schilderachtige Wimerts naar Bolsward. Via Franeker en Bartlehiem gaan we naar Leeuwarden en Dokkum. We steken het Lauwersmeer over naar Zoutkamp en varen via het Munnekezijlsterried, Eastermar en Grou terug naar Sneek. Het is een rondje van om en nabij een week. De routes worden in delen weer gegeven. 

Rondje Noord-Friesland

Specs: de tochten duren vier tot vijf uur bij 8 tot 9 kilometer per uur. De laagste vaste bruggen in het traject, bij Arum en na Zoutkamp, zijn 2.30 hoog, de maximale diepgang 0.90 meter. De maximale breedte is 3.90 meter, de maximale bootlengte is 10 meter in verband met de afmeting van de Friese sluis bij Zoutkamp. De bruggen in Oudkerk en Pieterzijl zijn zelfbedieningsbruggen. Voor de brug in Pieterzijl is een sleutel nodig, die je kunt ophalen bij het VVV-kantoor in Zoutkamp

In de meeste gevallen is de maximale diepgang met een kleine omweg gemakkelijk te omzeilen, zoals in de routes is aangegeven. De specs worden per tocht weergegeven op onderstaande pagina’s.

Een korte video van de tocht bekijken?

Wateralmanak kopen? 

De Wateralmanak deel 1 en 2 moet je altijd aan boord hebben. Als je ze koopt via onderstaande link, dan krijgen wij een kleine commissie die we gebruiken om de website up-to-date te houden.

Ha lezer!

We hopen dat je de vaarroute Rondje Noord-Friesland leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via bovenstaand formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, mei 2018 [update juni 2021]

En wil je reageren? Graag!

Klik op een bootje voor info over aanlegplaatsen