De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie van Nederland. We laten dat zien in video’s, foto’s en blogs. Laat je inspireren!

Rondje Noord-Friesland

Op deze tocht vaar je van Sneek via de schilderachtige Wimerts naar Bolsward. Via Franeker en Bartlehiem gaan we naar Leeuwarden en Dokkum. We steken het Lauwersmeer over naar Zoutkamp en varen via het Munnekezijlsterried, Eastermar en Grou terug naar Sneek. Het is een rondje van om en nabij een week. De routes worden in delen weer gegeven. In deze video alvast een voorproefje!

Specs: de tochten duren vier tot vijf uur bij 8 tot 9 kilometer per uur. De laagste vaste brug in het traject is 2.35 hoog, de maximale diepgang 1.30 en de bootlengte max 10 meter bij 3.30 breed. Wil je meer info over de route? Mail dan naar marieke@decanicula.nl

Lees verder onder de kaart

Van Sneek naar Franeker, Leeuwarden en Dokkum

Deze tocht duurt een uurtje of vier. Je vaart over kronkelende vaartjes, dwars door de weilanden. Je komt door Bolsward en de charmant-rommelige dorpjes Schettens, Witmarsum en Arum.  Tussen Franeker en Leeuwarden passeren we kleine plaatsjes als Oude Leije en Vrouwbuurtstermolen. Onderweg naar Dokkum varen we over de beroemde Bonkevaart.

Via Zoutkamp en het Bergumermeer terug naar Sneek

Je vaart over het schilderachtige Lauwersmeer met op de oevers heeel veel koeien. We gaan door de kleine Friese sluis en varen op de grens van Groningen en Friesland over het Munnekezijlsterried. Via een kort stukje kanaal komen we op het Bergumermeer en De Lits en de Leien. Hoogtepunt van de vaartocht is het prachtige natuurgebied Oude Venen.

Een kort videootje van het laatste deel van de route. Helaas niet zichtbaar op telefoon of iPad.

Aanleggen onderweg? Check deze leuke plaatsen! Meer aanlegplaatsen in Nederland vind je op de kaart onderaan de pagina.

Ha lezer!

We hopen dat je de vaarroute Rondje Noord-Friesland leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via bovenstaand formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, mei 2018

En wil je reageren? Graag!

Meer vaarroutes bekijken?