Je ziet ‘m al van verre opdoemen, het indrukwekkende Muiderslot. Het zou zijn gebouwd door graaf Floris V, maar niemand weet dat helemaal zeker. Het is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen, neergezet op een strategische plek aan de monding van de Utrechtse Vecht.

Het Muiderslot is een vierkante waterburcht met op elke hoek een toren
Aanleggen in Muiden

Muiden is een gezellig vestingstadje. De Groote Sluis ligt midden in het plaatsje en geeft toegang tot een van de drukst bevaren rivieren van Nederland, de Utrechtse Vecht. Wij steken meteen de eerste de beste jachthaven in,  Jachthaven Stichting Muiden, pal naast het Muiderslot.

Het is al druk, maar naarmate de middag vordert wordt het wordt steeds drukker in de jachthaven.
   
Jachthavens in Muiden

Jachthaven Muiden is een kleine jachthaven met weinig passantenplaatsen, maar met veel aanbod van watersporters die, net zoals wij, graag willen aanleggen aan de voet van het Muiderslot. In de zomermaanden lig je dan wel vier of vijf rijen dik. Je hebt daardoor geen privacy, maar het is wel heel gezellig. Zeker op zo’n bijzondere locatie! De supermarkt vind je in het centrum van Muiden, om en na bij een halve kilometer verderop.

Je kunt ook aanleggen bij de Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereniging aan de overkant van de gracht. Voorbij de sluis ligt nog het kleine jachthaventje Fort H.

Geen ridders en ruwe zeebonken meer, maar pleziervaarders meren aan bij het Muiderslot
De Utrechtse Vecht

Muiden ligt aan de monding van de Utrechtse Vecht. De rivier stroomt langs imposante kastelen, statige buitenhuizen en elegante ophaalbruggen. We maakten er deze video van.

Meer jachthavens in de buurt bekijken?

Meer aanmeerplaatsen vind je op de kaart onderaan de pagina. En heb je tips of aanvullingen? Stuur dan een berichtje!