De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie dat Nederland te bieden heeft. We laten dat zien in video’s, op foto’s en in blogs. Vaar mee!

Loenen aan de Vecht

Halverwege de Vecht tussen Muiden en Utrecht ligt Loenen aan de Vecht. Loenen is vooral bekend van de talloze buitenplaatsen langs het water, die werden aangelegd door rijke Amsterdamse kooplieden in de 17de en 18de eeuw. We komen er langs tijdens onze vaartocht over de Vecht naar het Groene Hart, in de zomer van 2016.

Behalve de imposante huizen vallen ook de theekoepels op. Ze waren bedoeld om thee te drinken, te musiceren, zaken te doen, kortom, alles wat het leven aangenaam maakt.

We zien er op onze vaartocht heel wat. Opvallend genoeg zijn ze allemaal leeg….

Het is druk langs de Vecht. Voor zover we kunnen zien zijn alle plekken met walstroom bezet. Wij liggen vlak achter de Cronenburgherbrug, op prima loopafstand van de super.

De Cronenburgherbrug, genoemd naar een reeds lang verloren kasteel

Loenen is een leuke plaats, de dorpskern is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Een echt centrum is er niet, wel zijn er leuke zitplaatsen langs de rivier. Je kunt ook heel aardig richting Loosdrechtse plassen fietsen.

’t Is nu even rustig maar we hebben ons prima vermaakt met al het passerend verkeer. Hoogtepunt was de aanlegpoging van een stel Russen met een huurboot. Ze vergaten een lijntje vast te maken aan de meerpennen….Helaas geen foto van gemaakt…

Het jachthaven scorelijstje hoeft eigenlijk niet bij deze aanlegplaats, maar het is toch aardig om wat gegevens te noteren:

  • Sanitair: niet
  • Privacy: uitstekend
  • Wifi: niet
  • Winkels: een minuutje of tien lopen
  • Schaduw: prima
  • Havenmeester: prima
  • Blote voeten ih gras: jazeker
  • Geluidsoverlast: niet geconstateerd

Meer mooie aanlegplaatsen in de omgeving bekijken?

Meer aanmeerplaatsen vind je op de kaart onderaan de pagina. En heb je tips of aanvullingen? We vinden het leuk als je een berichtje stuurt!