Ingeklemd tussen de Utrechtse Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal ligt Loenen aan de Vecht. Loenen is vooral bekend van de talloze buitenplaatsen langs het water, die werden aangelegd door rijke Amsterdamse kooplieden in de 17de en 18de eeuw. Ten oosten van Loenen liggen achter de MIjndense Sluis de Loosdrechtse Plassen.

De doorvaart door Loenen. De kerktoren staat tachtig centimeter uit het lood…
Aanleggen in Loenen

Loenen lijkt een slaperig, aangenaam dorpje langs de Vecht. De dorpskern is beschermd dorpsgezicht. Een echt centrum is er niet, wel zijn er leuke zitplaatsen langs de rivier. Je kunt ook heel aardig richting Loosdrechtse plassen fietsen. Er zijn diverse aanlegplaatsen langs het water, zowel mét als zonder walstroom en drinkwater. Er zijn een paar terrasjes en er is een supermarkt op loopafstand. Er is geen sanitair.

Wij liggen vlak achter de Cronenburgherbrug, op prima loopafstand van de super. Achter de brug, in noordelijke richting, zijn aanlegplaatsen met stroom en water.
   
De Utrechtse Vecht

Muiden ligt aan de monding van de Utrechtse Vecht. De rivier stroomt langs imposante kastelen, statige buitenhuizen en elegante ophaalbruggen. We maakten er deze video van.

Meer mooie aanlegplaatsen in de omgeving bekijken?

Meer aanmeerplaatsen vind je op de kaart onderaan de pagina. En heb je tips of aanvullingen? We vinden het leuk als je een berichtje stuurt!