Geldermalsen is voor veel schepen op de Linge het eindpunt. Daarna kun je alleen met kleine bootjes verder. Er zijn plannen om een doorsteek te maken via de Korne en de Maurikse Wetering naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat lijkt ons een fantastisch plan! Helaas kunnen we er geen recente berichtgeving over vinden, wat meestal weinig goeds voorspelt….  

Jachthaven Achter ’t Veer in Geldermalsen. Foto: Google Maps
Aanleggen in Geldermalsen

De jachthaven wordt op een vriendelijke manier beheerd door vrijwilligers van watersportvereniging Achter ’t Veer. Ze hebben tijd voor een praatje en maken je met plezier deelgenoot van hun eigen vaaravonturen. De vrijwilligers hebben het eco-label De Blauwe Vlag verworven en doen er alles aan om die te houden. De zorgvuldigheid van het beheer van de haven maakte dat we met vertrouwen ter plekke diesel hebben getankt.

Update 2022: De jachthaven is onlangs grondig gerenoveerd, waarbij ook het sanitairgebouw is vernieuwd. We hebben het jammer genoeg nog niet kunnen bekijken, maar we zijn heel benieuwd!

   
Het jachthaven-scorelijstje:
  • Sanitair: netjes en schoon
  • Privacy: je ligt in boxen, maar het was niet druk
  • Wifi: gratis beschikbaar vanuit de jachthaven
  • Winkels: meteen naast de haven
  • Schaduw: niet zoveel. We hebben nog een parasol gekocht
  • Havenmeester van dienst: vriendelijk en behulpzaam
  • Blote voeten in het gras: ja, wij hadden een smal strookje
  • Geluidsoverlast: geen. Lekker rustig haventje

Fruitbomen

Geldermalsen is een rustig plaatsje met weinig bezienswaardigheden, vooral bekend door de bloeiende fruitbomen langs de kronkelende Lingedijken. Het winkelcentrum, met supermarkten, grenst aan de jachthaven. We hebben heerlijk gegeten bij restaurant Odyssey II.

De Canicula YouTube banner

Oranjestad Buren

We willen graag een kijkje nemen in Oranjestad Buren maar helaas steekt de Canicula te diep voor de tocht over de Korne. Daarom stappen we maar op de fiets. Buren is een aanrader. De fietstocht iets minder: tussen Geldermalsen en Buren is geen enkele rustplaats voor vermoeide en dorstige fietsers te vinden. Een groot verschil met onze thuisprovincie Drenthe!

Willem van Oranje trouwde in Buren met Anna van Buren. Koning Willem-Alexander is nog steeds graaf van Buren. Foto: Wikipedia/Michielverbeek CC BY-SA 4.0

De video van onze vaartocht over de Linge. De routebeschrijving vind je hier.

Aanlegplaatsen in de buurt bekijken?

Nog meer jachthavens vind je op de kaart onderaan de pagina. En wil je reageren, of heb je tips? Stuur dan een berichtje!