In de categorie niet verplicht maar wel verstandig: reddingsvest, marifoon en verrekijker.  Als we op het kalme Friese water varen doen we ‘m natuurlijk niet om, maar bij een tocht over het IJsselmeer zeker wel: ons Besto reddingsvest! Als je de spullen via deze pagina aanschaft, krijgen wij een kleine commissie die we gebruiken om deze website in stand te houden.

ReizenReizen
 

Reddingsvest

Besto is gespcialiseerd in reddingsmiddelen voor de watersport en de scheepvaart. Het reddingsvest met een drijfvermogen van 275N is er ook in de kleur zwart, maar dat lijkt ons niet verstandig omdat je rood beter ziet in het water. 

 

 Marifoon

Onze Cobra marifoon is meegeleverd met de Canicula, maar inmiddels is de antenne geblesseerd. Wij zijn dus op zoek naar een nieuwe. Deze opvolger van onze huidige marifoon lijkt ons wel wat. Waarom een marifoon? Vooral omdat je dan mee kunt luisteren wat er gebeurt, bijvoorbeeld als je voor een sluis met veel beroepsvaart ligt. Of als je het IJ moet oversteken.

Marifooncertificaat

Als je een marifoon aan boord hebt dan moet je een marifooncertificaat halen. Hier is het cursusboek, het examen heeft Pieter afgelegd bij de Vamex. Maar die club is gestopt met marifoonexamens. Online zijn veel organisaties te vinden waar je het examen kunt afleggen. Watersporters die alleen in Nederland varen en niet of nauwelijks de zee op gaan, hebben genoeg aan het basiscertificaat. Voor tochten over zee is een marifoon in zeevaartuitvoering met DSC-faciliteit aan te raden. Daar heb je een Marcom-B certificaat voor nodig.

 

Verrekijker

Om een situatie op het water tijdig te kunnen inschatten is een verrekijker onmisbaar. Bijvoorbeeld om te zien of een binnenvaartschip op de Gelderse IJssel een blauw bord voert bijvoorbeeld, als teken dat hij de binnenbocht neemt. Maar ook voor het speuren naar de Roerdomp is de waterproof kijker heel geschikt.

 

GezondheidGezondheid
 

Tips of opmerkingen? We horen ze graag!