Onderweg maken we video’s van onze vaartochten. We krijgen vaak de vraag met welke apparatuur we filmen. We zetten ze hieronder voor jou op een rijtje. Als je de apparatuur koopt via de linkjes op onze website, dan krijgen wij een kleine commissie die we gebruiken om de site in stand te houden.

MobileMobile
 

Camera

Onze Panasonic is niet meer verkrijgbaar, maar deze Sony camcorder doet er niet voor onder. Belangrijk is de optie beeldstabilisatie vanwege de beweging van de boot, de ruisonderdrukker tegen extreem windgeluid en een ingang voor een externe microfoon.

 

Externe microfoon

Goed hoorbare gesprekken opnemen onder het varen, met het aanwezige motorgeluid, blijft lastig. Daarom adviseren we op die momenten een externe microfoon aan te sluiten. Dat kan met deze speldmicrofoon die je gemakkelijk aan een t-shirt kunt klemmen. Nadeel is de vrij korte kabel, waardoor je op korte afstand moet filmen.

 

Draadloze externe microfoon

Daarom hebben we onlangs deze draadloze externe microfoon gekocht. We hebben ‘m nog niet uitgeprobeerd, maar de berichten zijn heel goed!

DJI Osmo

Wie onze video’s weleens bekijkt, ziet geregeld een camera voorop de boot staan. Dat is een DJI Osmo Actioncam, een supergestabiliseerde camera. Het is nogal bewerkelijk om ‘m aan te zetten, met een wifi-omgeving en afkijk via de mobiele telefoon. We gebruiken deze camera dan ook alleen als we drukke trajecten verwachten, zoals bijvoorbeeld de vaartocht dwars door Utrecht. Waarschijnlijk zijn er inmiddels handigere camera’s, daarom bevelen we ‘m niet aan.

DJI Mavic Air

Waar we wel bij zweren is onze drone van DJI, deze Mavic Air. Wij hebben nog een eerste versie, inmiddels is de Mavic Air 2 verkrijgbaar.

 

Certificaat

Sinds kort moet je een online-examen afleggen om met een drone te mogen vliegen. Voor de Mavic Air moet je over een EASA open-categorie A1/A3-certificaat beschikken. Ik heb m’n examen afgelegd bij de Droneflight Academy.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
 

Vragen? Stel ze via het formulier.