De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie van Nederland. We laten dat zien in video’s, foto’s en blogs. Laat je inspireren!

Naar het best bewaarde geheim van Friesland…

De Ryster Feart naar de Wyldemerk_de Canicula
Op weg naar de Wyldemerk: de Ryster Feart

Het is zondagmiddag. We varen op De Oarden van Stavoren richting thuishaven. We moeten naar huis, maar we hebben géén zin… Ineens herinner ik me een tip van een van m’n facebookvrienden:

‘Ga eens kijken op de Wyldemerk!’

Meteen slaan we slaan we stuurboord uit. We komen langs slootjes uit een sprookje. Een echte verrassing!

Rechtsomkeert

We weten al dat we eenmaal bij het meertje terug moeten omdat we niet verder via De Luts naar Balk kunnen wegens de diepgang van de Canicula en de lage bruggen. Bij de Wyldemerk moeten we dus jammer genoeg rechtsomkeert maken. Maar wat zijn we blij dat we er zijn geweest. En misschien kan jij wel de hele route varen! Filmpje! 

Naar de Wyldemerk

Routebeschrijving: Vanaf De Oarden (rechts van het Johan Frisokanaal) onder de brug door (H23, W150, diepte 0.80 tot 1.00 meter) de Ryster Feart op. Neem in de bocht de volgende brug (H23.2, W147). Het water heet dan Spoekhoekster Feart. Om de bocht bakboord uit onder een houten bruggetje door (H26.5) en je bent in het paradijs.

Wil je verder over De Luts naar Balk? De vaardiepte blijft 0.80 tot 1.00 meter. De laagste brug is 21.5, W 40. Denk ook om het waterpeil. De bruggen in Balk worden beperkt bediend. De info in de papieren waterkaart is niet dezelfde als in de ANWB-app. Die laatste geeft aan 9-12, 13-16.15. Check zelf ook even.  

Aanmeren in Stavoren of Sloten?

Heb je tips of aanvullingen? We vinden het leuk als je ’n berichtje stuurt!

Abonneer je op ons YouTubekanaal! Klik op de button!

Marieke, juni 2017