De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie dat Nederland te bieden heeft. We laten dat zien in video’s, op foto’s en in blogs. Laat je inspireren!

Aanleggen bij jachthaven ’t Lamgat aan de Mark

Tussen Oudenbosch en Breda liggen aan de Mark twee jachthavens: Nolleke Sas en ’t Lamgat. Nolleke Sas lijkt naast een grote parkeerplaats voor vrachtwagens te liggen en daarom gaan wij aanleggen bij jachthaven ’t Lamgat schuin er tegenover aan de Mark.

Jachthaven 't Lamgat in Hoeven heeft keurig gemaaide gazons - De Canicula
Aan de buitenzijden van jachthaven ’t Lamgat lig je langs een keurig gemaaid gazon
Jachthaven

Aanmelden en afrekenen moet in het restaurant in het gebouw op de foto rechts. Daar is ook het sanitair. De douches zijn een beetje krap, maar goed onderhouden en schoon. In het restaurant met terras kun je bovendien terecht voor een eenvoudige lunch. De meeste ligplaatsen zijn bezet, maar in de zomer is er meestal wel een plekje vrij langs de steiger in het midden of langs de kant naast het keurig onderhouden gazon. Er zijn voldoende walstroomaansluitingen. En is jachthaven ’t Lamgat vol, dan kun je altijd nog uitwijken naar jachthaven Nolleke Sas.

Aanleggen langs de Mark kan ter hoogte van Zevenbergen bij twee jachthavens - De Canicula
Jachthaven Nolleke Sas ligt aan de ene kant van de Lamgatbrug en jachthaven ’t Lamgat aan de andere kant
   
Wat is er te doen in de omgeving?

Maak deze fietstocht. Misschien is-ie net iets teveel voor kleine bootfietsjes, maar misschien heb jij ook al een e-bike!

Ga lunchen in het nabijgelegen Zevenbergen. De plaats heeft zwaar te lijden gehad in de Tweede Wereldoorlog en is daarom historisch gezien niet de meest interessante plaats, maar er zijn leuke winkeltjes en terrassen. Over niet al te lange tijd kun je er zelfs weer met de boot naartoe varen!

De gedempte haven van Zevenbergen wordt weer open gegraven - De Canicula
Rond 1970 is de oude haven in het centrum van Zevenbergen gedempt. Binnenkort wordt-ie weer open gegraven.

Aanleggen in de buurt? Meer aanlegplaatsen vind je op de kaart onderaan de pagina.

Heb je tips of aanvullingen? We vinden het leuk als je een berichtje stuurt. Misschien kun je er andere watersporters mee helpen.

Ha lezer!

We hopen dat je iets hebt aan de informatie. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via bovenstaand formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op mijn YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, augustus 2018