Attentie: Camping en jachthaven worden op dit moment grondig verbouwd. Dat heeft alles te maken met de sloop van de Roggebotsluis en de aanleg van de Reevesluis, waardoor het complex buitendijks komt te liggen. We hebben geen info over de status van de verbouwing, maar de laatste keer dat we erlangs voeren (juli 2021) zag het er ontoegankelijk uit. Zodra we weten hoe het zit wordt deze pagina aangepast – Marieke.

Roggebotsluis

Pff, wat een eind lopen van de jachthaven naar de receptie! Als ik dat had geweten had ik de fiets gepakt…. We komen in Roggebotsluis aan na een geweldige tocht van Blokzijl via het Vollenhoverkanaal en het Ganzediep naar Kampen en vervolgens naar de Randmeren.

Voor het eerst zijn we in ‘terra incognita’.

Maandenlang hebben we alleen maar weekeindtochten in Friesland en Noord-Overijssel kunnen maken. Maar nu hebben we vier weken vrij en we popelen om Nederland te verkennen!

Aanleggen in Roggebotsluis

Voorbij de sluis steken we in bij jachthaven Roggebotsluis aan het Drontermeer. Aanmelden en aanleggen is zo gebeurd, maar het ophalen van de douchesleutel duurt even wat langer… Voor het terugbrengen van de sleutel halen we de volgende dag maar even de fiets van het dek…

Jachthaven Roggebotsluis is een prima uitvalsbasis voor tochtjes naar Elburg of Kampen. Op de achtergrond zie je de Roggebotsluis. 
 

Nieuw sluizencomplex

Het voortbestaan van jachthaven Roggebotsluis is hoogst onzeker. Door de aanleg van een nieuw sluizencomplex komt het terrein van de jachthaven en camping buitendijks te liggen. Het risico op overstromingen, vooral bij noordwestenwind, wordt groot. Er moet anderhalve meter grond worden opgebracht om het terrein veilig te maken. In de jachthaven moeten de steigers worden vernieuwd en verhoogd. Of dat gaat gebeuren en wie dat gaat betalen is onzeker. (najaar 2018)

Varen met de Canicula - Aanleggen in Roggebotsluis
De aanleg van de nieuwe Reevesluis in juli 2018
   
Zandbank Roggebot

De naam Roggebot komt van een vroeger hier in de Zuiderzee gelegen zandbank. Deze zandbank ligt nu in de polder en werd na de drooglegging beplant met bomen.

Het jachthaven scorelijstje:

  • Sanitair: uitstekend
  • Privacy: het is absoluut niet druk, hier in 2016 in het hoogseizoen
  • Wifi: niet
  • Winkels: niet
  • Schaduw: genoeg
  • Havenmeester: heul ver weg
  • Blote voeten in het gras: ja, even de steiger aflopen
  • Geluidsoverlast: muziek in een naastgelegen tent. Houdt snel op na klacht

Jachthavens in de buurt bekijken? 

Meer aanlegplaatsen vind je op de kaart onderaan de pagina. En heb je tips of aanvullingen? We vinden het leuk als je een berichtje stuurt!