Bij de bestudering van Google maps zie ik dat we een kasteel over het hoofd hebben gezien: kasteel Heukelum. Jammer, daar had ik het fietsje wel even voor van het dek willen halen. Vóór Heukelum zijn mooie aanlegsteigers. In een zijarm ligt jachthaven “De Wiel”. Deze jachthaven is alleen toegankelijk voor leden, maar aan de noordkant van de Linge ligt recreatieterrein De Galgenwaard met mooie passantenplaatsen langs het water, mét stroom. Je kunt met een pontje naar de overkant. Er is ook sanitair, maar dat hebben we niet bezocht. We liggen aan een mooi grasveld, met voldoende schaduw en picknick-mogelijkheden.

Op de terugweg vanuit Geldermalsen willen we graag nog een keer aanmeren. Helaas is het vol. Gelukkig hebben ze in het verderop gelegen Arkel nog wel een plekje voor ons. Hier de video van onze tocht van Geldermalsen naar Arkel. Heukelum en z’n pontje komen daarin ook voorbij!

Historisch Heukelum

Heukelum herbergt veel historie. De muren liggen verborgen onder met gras bedekte taluds en er zijn diverse 17e- en 18e-eeuwse boerderijen en andere bouwwerken te vinden, onder andere het voormalige stadhuis.

Heukelum is vooral bekend om z’n krakeling, de plaatselijke bakker maakt er duizenden per dag. Ze schijnen net zo kronkelig te zijn als de Linge zelf…

Pontje De Galgewaard Heukelum - De Canicula
Het pontje ligt naast recreatieterrein De Galgewaard
   
Hier vind je de beschrijving van de vaartocht over de Linge.
Lingesluizen Asperen - De Canicula
We varen hier ter hoogte van de Lingesluizen bij Asperen, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Mooie aanlegplaatsen in de buurt bekijken?

Meer mooie overnachtingsplaatsen vind je op de kaart onderaan de pagina. En heb je tips of aanvullingen? We vinden het leuk als je een berichtje stuurt!