Garnwerd. Dorp aan het Reitdiep. Wereldberoemd in de provincie Groningen vanwege café Hammingh, waar je overigens niet alleen kunt drinken, maar ook lekker kunt eten. Boven op de dijk en vanaf het terras heb je een weids uitzicht over het Groninger land.

Garnwerd aan het Reitdiep / Aanleggen in Garnwerd - De Canicula

De jachthaven bij restaurant Garnwerd aan Zee. Hammingh ligt voorbij de molen.
Aanleggen in Garnwerd

De kleine jachthaven hoort bij een trendy opgezet restaurant direct aan het Reitdiep. Daar is niet iedereen blij mee. Maar ja, niets blijft altijd hetzelfde. Zo kent ook het Reitdiep sinds de afsluiting van de Lauwerszee geen getijden meer. Maar het kost niet veel moeite om je voor te stellen hoe dat eens was.

Kijk maar even mee op onze vaartocht over het Reitdiep.

   
Wat is er te doen in Garnwerd

Vijf dorpsgidsen staan paraat om jou een rondleiding te geven. Ze weten alles over de geschiedenis over het dorp, de bewoners en over de omgeving. Meer info bel L. Postma 06-46782331

Op de dijk naast het Reitdiep staat korenmolen De Meeuw, een achtkante boverkruier uit 1851. De molen doet het nog en de deuren staan regelmatig open voor bezichtigingen en rondleidingen. 

Drink een kopje koffie bij café Hammingh of het naastgelegen restaurant Garnwerd aan Zee. Beide restaurants staan op een uniek plekje langs het water. Hammingh staat er al honderd jaar, Garnwerd aan Zee is nieuw. Daar vind je ook de jachthaven.

De jachthaven in Garnwerd / Aanleggen in Garnwerd - Varen met de Canicula
De jachthaven in Garnwerd
Het jachthaven-scorelijstje
  • Sanitair: mooi gebouw, netjes en schoon
  • Privacy: er is meestal ruim genoeg plek
  • Wifi: ja
  • Winkels: geen
  • Schaduw: niet direct bij de boot
  • Havenmeester: betalen moet je bij het restaurant
  • Blote voeten in het gras: aan het eind van de aanlegsteigers
  • Geluidsoverlast: het was erg stil vroeg in het seizoen

Je komt door Garnwerd tijdens de Canicula-vaarroute Rondje Noord-Nederland. Klik op de afbeelding voor de routebeschrijving.

Varen met de Canicula - Vaarroute Rondje Noord-Nederland

Een interessant inkijkje in het verleden van Garnwerd geeft deze video van Samen in Beeld TV

Meer mooie aanlegplaatsen in de buurt bekijken? 

Nog meer jachthavens vind je op de kaart onderaan de pagina. En heb je aanvullingen of tips? We vinden het fijn als je een berichtje stuurt!

Ha lezer!

We hopen dat je de informatie over Garnwerd leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via bovenstaand formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, mei 2018