Het is altijd weer spannend om te zien welke video’s bij jullie in de smaak vallen! Ook nieuwsgierig welke video’s in 2019 het populairst waren? Kijk even mee naar de cijfers achter de Facebookpagina van Varen met de Canicula.

Op 5 de Utrechtse Vecht

Je moet ‘m niet te vaak doen, want dan ga je er aan wennen: de Utrechtse Vecht. Maar wij vinden ‘m elke keer nog even prachtig. Het laatste deel van onze serie Ode aan de Utrechtse Vecht staat op de vijfde plaats van de populairste video’s. Kijk hier nog een keertje!

Op 4 een saaie rivier?

Eigenlijk best saai vaarwater, die Bergsche Maas. Maar als je de geschiedenis van deze baby-rivier hoort, kijk je er met andere ogen naar. En vestingstad Heusden op de grens van de Bergsche en de ‘echte’ Maas is natuurlijk ook niet te versmaden.

Ode aan de Lek op 3

Tijdens deze vaartocht over de Lek, tussen Vianen en Wijk bij Duurstede, kom je de lange spoorbrug van Culemborg tegen en een stuk of wat gierponten. Inmiddels hebben we ook een video gemaakt van het stuk stroomafwaarts, tussen Vianen en Kinderdijk. Hopelijk vinden we die volgend jaar terug op het lijstje van populaire video’s!

Workum = 2

Dwars door Workum blijft altijd leuk. We hebben de Diepe Dolte al tientallen keren gevaren. Leuk muziekje erbij en gáán, het IJsselmeer op!

1: Dwars door Utrecht

Het spande erom, of we dit filmpje konden maken. De Noordersluis voor het Amsterdam-Rijnkanaal was stuk en dus moesten we een andere route nemen richting zuiden. Maar de sluis was nét op tijd klaar en de video werd duizenden keren bekeken. Dank daarvoor!

Minst bekeken video

De video die afgelopen jaar het minst vaak bekeken werd was die van onze vaartocht over het IJsselmeer tussen Stavoren en Enkhuizen. Voor ons was het de eerste keer dat we de overtocht konden maken. Het weer was wat grijs en dat levert weinig spectaculaire beelden op. Maar de aankomst in Enkhuizen maakte alles goed. Hier kunnen jullie in de herkansing!

De Canicula op YouTube

Op ons YouTube kanaal De Canicula worden de video’s ook steeds beter gevonden én bekeken! Wil jij de Canicula ook op YouTube volgen? Abonneer je hier!

Heb je ook een mooie route, aanlegplaats of een andere goeie tip? Deel het met ons!

De populairste aanlegplaatsen en vaarroutes

Welke aanlegplaatsen en vaarroutes afgelopen jaar het vaakste bekeken werden op de website lees je hier: