Dit is een van de mooiste en afwisselendste vaarroutes die we met onze motorboot hebben gevaren. Vanuit Ossenzijl gaan we over de intieme Kalenbergergracht en de weidse Beulakerwijde richting het Zwartewater. Door de Arembergersluis varen we vervolgens langs Zwartsluis naar de Beukerssluis, waar we het rondje afmaken over het kanaal Beukers-Steenwijk langs Giethoorn, terug naar Ossenzijl. Als je de video’s op deze pagina bekijkt krijg je een aardig beeld van de vaartocht.

Specs Rondje Ossenzijl-Zwartsluis-Giethoorn-Ossenzijl: De meeste bruggen in het traject zijn beweegbaar, behalve de brug over de Arembergersluis (H 3.38, B 4.62) en de Weteringbrug bij Muggenbeet (H 5.4). De Scheerebrug over de Wetering is gesloten van 12.00 tot 13.00 uur, behalve in juli en augustus. De brug in Ronduite is altijd dicht van 12.00 tot 13.00 uur, evenals de brug Giethoorn-Noord.  De Meppelerdiepkeersluis bij Zwartsluis staat meestal open. De tocht duurt ongeveer 7 tot 8 uur bij een snelheid van 8 tot 9 kilometer per uur. Tel er voor de omweg via Blokzijl en Vollenhove nog een uurtje of twee bij.

Deze tocht is alleen geschikt voor motorboten lager dan 3.38 meter vanwege de afmetingen van de Arembergersluis. Is jouw schip te groot voor de sluis, dan is in de vaarroute een alternatief opgenomen.

De vaarroute voor een glaasje rosé

Voor de prijs van een glaasje rosé krijg je de vaarroute zo snel mogelijk in je mailboxKlik hier en het wijst zich vanzelf. Vergeet niet de naam van de route en je mailadres te vermelden!

Het kleine kolkje de Waa voor de Arembergersluis aan de kant van het Zwartewater
Download route in Waterkaarten app

Wij gebruiken de Waterkaarten app. Heb jij die app al geïnstalleerd en ben je ingelogd met een actief (proef)abonnement? Sla dan Stap 1 over en ga meteen naar Stap 2 om de route te downloaden. De vaarroute wordt dan automatisch geopend in de Waterkaarten app in de tab ‘Routes’.

Heb je de Waterkaarten app nog niet? Dan kun je de app hieronder downloaden en 7 dagen gratis uitproberen. Download eerst de app (Stap 1) en klik daarna op Stap 2 om de route in je tablet of mobiel te openen.

Met een klik op de banner hieronder kun je nu de vaarroute openen op je tablet of je mobiele telefoon.

   

Voorproefje! In deze video varen we van Muggenbeet naar de Arembergersluis in Zwartsluis

Vond je de video leuk? Je kunt je hoer gratis abonneren op ons YouTubekanaalBooking.com