Op avontuur met de Valér

Van deze serie ‘Het Mysterie van Maas en Waal’ hebben wij enorm genoten. De afleveringen hebben we hier voor jullie op een rijtje gezet en we hopen dat jullie de avonturen van Eric en Donat even leuk vinden als wij!

Om alvast in de stemming te komen: de trailer, waarin schipper Eric en vrijbuiter Donat op het oude binnenvaartschip de Valér van keizerstad Nijmegen naar koningstad Buren varen.

Maas, Waal en Linge

De tocht gaat via de Maas, de Waal en de Linge. Ook de Biesbosch wordt uitgebreid aangedaan. Naast de prachtige vaarbeelden komen er ook kleurrijke figuren voorbij, die vertellen over historische gebeurtenissen, opvallende producten of die gewoon lekkere muziek maken.

Deel 1 gaat van Nijmegen over het Maas-Waalkanaal en de Maas naar Grave

Deel 2 van Grave over de Maas naar Ravenstein

Deel 3 van Ravenstein verder over de Maas naar Lith

Deel 4 van Lith naar Heusden. Met onder meer aandacht voor de stadhuisramp van Heusden. Hier meer info over aanleggen in Heusden.

Deel 5 van Heusden over de Afgedamde Maas naar Woudrichem. Meer info over Woudrichem.

Deel 6 van Woudrichem over de Waal en de Boven- en Beneden Merwede via de Biesboschsluis de Biesbosch in.

Deel 7 van de Biesbosch door Gorinchem en over de Linge naar Heukelum.

Deel 8 van Heukelum verder over de Linge naar Asperen.

Deel 9 Vanuit Geldermalsen maakt Donat een uitstapje naar het eindpunt van de reis: Buren.

Het mysterie van de IJssel

Op YouTube is de even mooie serie ‘het Mysterie van de IJssel’ te vinden. De afleveringen zijn gemaakt door Visser & Verweij Producties in opdracht van Omroep Gelderland en Omroep Brabant. De series waren voor ons een grote inspiratiebron. Bekijk bijvoorbeeld deze Canicula-video waarin we vanuit de Biesbosch naar Maasbommel varen.

Tips of feedback? We horen het graag! (Ga met de pijltoetsen naar het volgende tekstvak en klik pas op enter als je klaar bent met je bericht!)