In Echtenerbrug/Delfstrahuizen liggen we geregeld voor hotel-restaurant Tjongervallei. Als je de maaltijd in het restaurant gebruikt mag je er gratis aanleggen. Vaar je met een kleine sloep, dan is het een prachtige plek om wat luxueuzer te overnachten dan in je eigen schip. Je kunt heerlijk eten in deze voormalige zuivelfabriek met uitzicht op de druk bevaren Pier Christiaanssleat.

Hotel Tjongervallei in Echtenerbrug - De Canicula
Op dit terras langs het water kun je heerlijk bootjes kijken!
Aanleggen in Echtenerbrug

Je kunt ook aanleggen in jachthaven de Merenpoort of in jachthaven de Meerkoet. Beide jachthavens hebben alle voorzieningen. Ook langs de Pier Christiaanssleat ten zuiden van de brug zijn aanlegplaatsen, hier zonder voorzieningen. Het kanaal is de verbinding tussen de Friese meren en de Kop van Overijssel. Voor elke doorvaart moet je de brugwachter 3 euro bruggeld betalen.

   
Wat is er te doen in Echtenerbrug

Vind je het leuk om te kijken naar evenementen als spijkerbroekhangen of kanoracen? Dan moet je beslist op een zomerse donderdag de Dolle Brêgedagen bezoeken. Op en rond de brug wordt van alles georganiseerd.

Ook wordt elk jaar de vijfde wedstrijd skûtsjesilen van de IFKS gehouden, met een markt in het dorp en muziek bij het water.  Als je geluk hebt kun je zelfs luisteren naar live-muziek.

Maak even een rondje door Echtenerbrug of doe boodschappen bij de supermarkt aan de Duimstraat. Drink daarna een kopje koffie op één van de terrasjes aan het water.  

Echtenerbrug is start en eindpunt van de vaarroute Tuffend over de Tjonger. De route gaat via Heerenveen en Akkrum over de Langwarder Wielen terug naar Echtenerbrug. In de video kun je het stuk van de vaartocht over de Tjonger naar Heerenveen bekijken.

Overnachtingsplaatsen in de buurt bekijken? (meer jachthavens op de kaart onderaan de pagina)

Heb je tips of aanvullingen? We vinden het leuk als je een berichtje stuurt!