De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie van Nederland. We laten dat zien in video’s, foto’s en blogs. Laat je inspireren!

Echtenerbrug/Delfstrahuizen

Hotel Tjongervallei in Echtenerbrug - De Canicula
Op dit terras langs het water kun je heerlijk bootjes kijken!
Aanleggen in Echtenerbrug

In Echtenerbrug hebben we met de Canicula niet langs de Pier Christiaanssleat gelegen maar voor Hotel Restaurant Tjongervallei. Deze voormalige zuivelfabriek is het vermelden waard, want je kunt er lekker slapen met zicht op het water. Bovendien kun je er heerlijk eten.

Als je dat doet mag je gratis gebruik maken van de culinaire ligplaatsen van het hotel

Je kunt ook aanleggen in jachthaven de Merenpoort of in jachthaven de Meerkoet. Beide jachthavens hebben alle voorzieningen. Ook langs de Pier Christiaanssleat ten zuiden van de brug zijn aanlegplaatsen, hier zonder voorzieningen.

Bruggeld

Echtenerbrug/Delfstrahuizen wordt doorsneden door de Pier Christaanssleat. Een druk bevaren water dat de toegang is tot de Friese meren in het Noorden en de Kop van Overijssel met Nationaal Park Weerribben-Wieden en de prachtige Kalenbergergracht die begint in Ossenzijl. Voor elke doorvaart moet je de brugwachter 2 euro bruggeld betalen.

Wat is er te doen in Echtenerbrug

Vind je het leuk om te kijken naar evenementen als spijkerbroekhangen of kanoracen? Dan moet je beslist op een zomerse donderdag de Dolle Brêgedagen bezoeken. Op en rond de brug wordt van alles georganiseerd.

Ook wordt elk jaar de vijfde wedstrijd skûtsjesilen van de IFKS gehouden, met een markt in het dorp en muziek bij het water.  Als je geluk hebt kun je zelfs luisteren naar live-muziek.

Maak even een rondje door Echtenerbrug of doe boodschappen bij de supermarkt aan de Duimstraat. Drink daarna een kopje koffie op één van de terrasjes aan het water.  

Lees verder onder de foto

Echtenerbrug is start en eindpunt van de vaarroute Tuffend over de Tjonger. De route gaat via Heerenveen en Akkrum over de Langwarder Wielen terug naar Echtenerbrug.

Video van een deel van de vaarroute

Overnachtingsplaatsen in de buurt bekijken? (meer jachthavens op de kaart onderaan de pagina)

Heb je tips of aanvullingen? We vinden het leuk als je een berichtje stuurt!