We zijn benieuwd: welke video was afgelopen jaar nu het populairste? Kijk even mee in de cijfers achter de Facebookpagina… Varen met de Canicula.

De Jouster Zijlroede

Op 1 staat een videootje van het invaren van de Jouster Zijlroede en de passantenhaven van Joure. Het filmpje bestaat uit een paar simpel aan elkaar gemonteerde beelden, zonder muziek en zonder voice over. Toch werd-ie bijna 9.000 keer bekeken.

Hier kun je de video bekijken. Een ideetje voor de zomer?

Over het Reitdiep

De video van onze vaartocht over het Reitdiep staat op de tweede plaats. We varen hier tussen gemaal De Waterwolf bij Electra en het aangename dorpje Garnwerd. Een route die veel van jullie herkennen, gezien de reacties.

Tussen Schoterzijl en Langelille

Hoewel we ‘m pas begin december hebben gepubliceerd staat de video van onze vaartocht over de Tjonger of de Kuinder nu al op plaats 3 van de populairste video’s van dit jaar. Het filmpje is 5.600 keer bekeken. Het is het eerste filmpje waarbij we tijdens de vaartocht onze nieuwe drone hebben ingezet. 

Ode aan de IJssel

In het voorjaar publiceerden we de video Ode aan de IJssel, een lofzang op misschien wel de mooiste rivier van Nederland. Bijna vierduizend keer werd-ie bekeken. De film staat zelfs op de website Scribit, waar extra gesproken tekst is toegevoegd voor slechtzienden.

Willemstad

Met de Canicula naar Willemstad werd 3.500 keer bekeken. In deze video varen we langs Geertruidenberg een stukje over het Hollands Diep naar vestingstad Willemstad. 

Minst bekeken video

De video die het minst vaak bekeken werd (518 keer) was die van onze vaartocht door Rotterdam. Het filmpje werd ook niet helemaal wat we ervan hadden verwacht, want de helft van de videobestanden was op raadselachtige wijze verdwenen. Er zit niks anders op om nog een keertje over de Nieuwe Maas te varen. Gelukkig vinden we dat helemaal niet erg!

De Canicula op YouTube

Op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport worden de video’s wat minder vaak bekeken. In tegenstelling tot onze Facebookpagina waar we inmiddels bijna duizend ‘paginalikes’ hebben, hebben we op YouTube nog geen honderd abonnees. Maar wel meer dan 26.000 views in totaal en daar zijn we toch ook wel een beetje trots op! Wil je de Canicula ook op YouTube volgen? Abonneer je hier!

En welke vaarroutes en aanlegplaatsen afgelopen jaar het meest bekeken werden op de website? Klik op de foto

Heb je ook een mooie route, aanlegplaats of een andere goeie tip? Deel het met ons!