Héhé, eindelijk! We hebben onze eerste vaartocht er weer opzitten, een tochtje Sloten, Sneek, Mantgum, Akkrum, Sloten. Mantgum ligt aan de Zwette, het laatste restant van de Middelzee. Dat is al interessant, maar Mantgum is ook bijzonder ! Het winterseizoen was voor ons trouwens minder lang dan voorgaande jaren. Want terwijl de Canicula vorstvrij in de loods bivakkeerde, gingen wij deze winter met een huurschip op stap om te bekijken hoe het werkt met de brugbediening na het zomerseizoen. Daar hebben we een video en een blog van gemaakt. Ondertussen werken we verder aan onze video’s van afgelopen vaarseizoen. Abonneer je op ons YouTube-kanaal dan zie je ze meteen als ze klaar zijn!

"Wat een prachtige en uitgebreide site. Het vaarplezier spat er vanaf! Na jarenlang gezeild te hebben overgestapt op een motorboot omdat er in Nederland nog zoveel te ontdekken is via rivieren en kanalen. Een zeiljacht met een hoge mast is daarbij nogal lastig. Ik wil nog even kwijt dat ik via jullie site ontzettend veel info (tot in de kleinste details) en inspiratie op doe om lekker Nederland te verkennen. Tip: vooral doorgaan!!!!" Jan Kraaij
Varen in Nederland

De schippers van de Canicula varen door alle meren, rivieren en slootjes van Nederland en leggen aan op de mooiste plaatsen. Ons vaarplezier willen we graag delen. Daarom plaatsen we geregeld een nieuwe vaarroute, info over een leuke plek waar je kunt aanleggen of een nieuwe video van onze vaartochten. Nieuwe vaarroutes, video’s en aanlegplaatsen vind je snel onder de tab ‘Nieuwe posts’.

 

Gepruts voor de sluis… Bekijk hier wat we meemaken tijdens onze vaartocht van Lemmer via Urk naar Kampen

Gasten mee?

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Wie wij zijn? Lees hier meer over ons

Inspiratie opdoen? Bekijk onderstaande video’s, vaarroutes en verhalen!

Op vakantie? Neem mee dit topboek!

Toegegeven, beetje affiniteit met Friesland helpt mee, maar ook als je gewoon van een goed boek houdt vind je er vast wel een plekje voor aan boord. Ik heb ervan genoten!

 

Ruim 8.000 vaarliefhebbers hebben zich inmiddels gratis geabonneerd op ons YouTubekanaal, doe jij ook mee? Dan zie je de nieuwste video’s meteen!

Bijna heel Nederland!

In deze video kun je een compilatie van onze vaartochten door bijna heel Nederland bekijken. Zeeland ontbreekt nog, maar daar hopen we dit jaar aan te meren.

Heb je tips of aanvullingen? We horen het graag!

Tips en links