Gelukkig is het vaarseizoen weer overal van start gegaan. Hoewel, we moeten nog een paar weken wachten op de opening van de sanitaire voorzienngen. Dat betekent voorlopig nog even douchen op het voordek, maar we kunnen weer volop varen!Het hoogtepunt van vorig jaar was de vaartocht over de Utrechtse Vecht en natuurlijk de trip dwars door Utrecht. Hier zijn ze te bekijken…

We hebben afgelopen jaar zoveel videomateriaal geschoten dat we nog niet helemaal klaar zijn met het verwerken daarvan. Het goede nieuws is dat er nog genoeg in petto is. Het resultaat zie je stukje bij beetje verschijnen onder de tab ‘Nieuw bij De Canicula’.

"Wat een prachtige en uitgebreide site. Het vaarplezier spat er vanaf! Na jarenlang gezeild te hebben overgestapt op een motorboot omdat er in Nederland nog zoveel te ontdekken is via rivieren en kanalen. Een zeiljacht met een hoge mast is daarbij nogal lastig. Ik wil nog even kwijt dat ik via jullie site ontzettend veel info (tot in de kleinste details) en inspiratie op doe om lekker Nederland te verkennen. Tip: vooral doorgaan!!!!" Jan Kraaij
Varen in Nederland

De schippers van de Canicula varen door alle meren, rivieren en slootjes van Nederland en leggen aan op de mooiste plaatsen. Ons vaarplezier willen we graag delen. Daarom plaatsen we geregeld een nieuwe vaarroute, info over een leuke plek waar je kunt aanleggen of een nieuwe video van onze vaartochten. Nieuwe vaarroutes, video’s en aanlegplaatsen vind je snel onder de tab ‘Nieuw bij Varen met de Canicula’.

De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie dat Nederland te bieden heeft. We laten dat zien in video’s, op foto’s en in blogs. Laat je inspireren!

"Leuke site met leuke routes om te proberen." Jan Lensink

In deze video zie je een compilatie van onze vaartochten door heel Nederland.

Tips en links