Wind door je haar, zon in je gezicht, zelfs een regenbui in de sluis, eigenlijk alles is fijn op het water. In de verte zie je de auto’s over de snelweg razen, terwijl jij tuffend in je bootje de waterhoentjes telt. Aanleggen in de Zandmeren bij Kerkdriel of in Franeker? Varen over de Maas naar Grave? Deze website staat vol informatie over varen en aanleggen in Nederland.

Varen en aanleggen in heel Nederland. Hier ligt de Canicula in de Brandemar tussen Sloten en Lemmer - De Canicula
De Canicula op een van onze favoriete aanlegplaatsen in de Brandemar tussen Sloten en Lemmer.
Varen in Nederland

In mei varen we over het Noord-Willemskanaal naar Assen. In deze video kun je het mooie Drentse landschap onderweg bekijken. Of vaar mee door de Prinsengracht in Amsterdam. Of wandel met ons mee door Gorinchem, waar we een onverwachte ontmoeting hebben met een vergeten zeevaarder. We varen door alle meren, rivieren en slootjes van Nederland en leggen aan op de mooiste plaatsen.

"Wat een prachtige en uitgebreide site. Het vaarplezier spat er vanaf! Na jarenlang gezeild te hebben overgestapt op een motorboot omdat er in Nederland nog zoveel te ontdekken is via rivieren en kanalen. Een zeiljacht met een hoge mast is daarbij nogal lastig. Ik wil nog even kwijt dat ik via jullie site ontzettend veel info (tot in de kleinste details) en inspiratie op doe om lekker Nederland te verkennen. Tip: vooral doorgaan!!!!" Jan Kraaij
Nieuwe vaarroutes, aanlegplaatsen en video’s

Geregeld plaatsen we een nieuwe vaarroute, info over een leuke plek waar je kunt aanleggen of een nieuwe video van onze vaartochten. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op de facebookpagina Varen met de Canicula. Heb je geen facebook? Kom dan af en toe even kijken op de website. En stuur me vooral een berichtje als je tips en aanvullingen hebt. Daarmee kun je andere watersporters helpen!

De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie dat Nederland te bieden heeft. We laten dat zien in video’s, op foto’s en in blogs. Laat je verbeelding spreken en vaar een stukje mee!

"Leuke site met leuke routes om te proberen." Jan Lensink

In deze video zie je een compilatie van onze vaartochten door heel Nederland.