JA! Het vaarseizoen is weer begonnen! We hebben er alweer twee vaartochten opzitten, allebei in het mooie Friesland! En wat we gaan doen dit jaar? We willen in het voorjaar in ieder geval de Tocht der Tochten gaan varen, maar dan wel…

op onze eigen manier. Een probleempje: tussen Balk en Stavoren moeten we over de Luts. Een prachtig riviertje, maar wel erg smal met lage bruggen en niet zo diep… Zal het ons gaan lukken? Jullie gaan het zien! Abonneer je op ons YouTube-kanaal en hou de website in de gaten! 

"Wat een prachtige en uitgebreide site. Het vaarplezier spat er vanaf! Na jarenlang gezeild te hebben overgestapt op een motorboot omdat er in Nederland nog zoveel te ontdekken is via rivieren en kanalen. Een zeiljacht met een hoge mast is daarbij nogal lastig. Ik wil nog even kwijt dat ik via jullie site ontzettend veel info (tot in de kleinste details) en inspiratie op doe om lekker Nederland te verkennen. Tip: vooral doorgaan!!!!" Jan Kraaij
Varen in Nederland

De schippers van de Canicula varen door alle meren, rivieren en slootjes van Nederland en leggen aan op de mooiste plaatsen. Ons vaarplezier willen we graag delen. Daarom plaatsen we geregeld een nieuwe vaarroute, info over een leuke plek waar je kunt aanleggen of een nieuwe video van onze vaartochten. Nieuwe vaarroutes, video’s en aanlegplaatsen vind je snel onder de tab ‘Nieuwe posts’.

 

Gasten mee?

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Tips!
Op vakantie? Neem mee dit topboek!

Toegegeven, beetje affiniteit met Friesland helpt mee, maar ook als je gewoon van een goed boek houdt vind je er vast wel een plekje voor aan boord. Ik heb ervan genoten!

 

De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én aanleggen in alle mooie plaatsen van Nederland. We laten dat zien in video’s, op foto’s en in blogs. Laat je inspireren!

In deze video kun je een compilatie van onze vaartochten door heel Nederland bekijken

 

Tips en links