Op 29 maart is het zover, we maken de eerste tocht van het seizoen. Omdat er nog geen brugbediening is, zoeken we zorgvuldig een route uit zonder te lage…bruggen en sluizen. Van Sloten naar Grou lukt het allemaal. We hebben prachtig weer bij de tocht over het Koevordermeer, de Langweerder Wielen, Jentsjemar en de Goïngarijpsterpoelen. Overdag heerlijk warm met het zonnetje erbij, ’s avonds met de elektrische- en de gasverwarming aan. Nog even en dan hebben we vakantie? Waar we heen gaan? Kijk maar mee op deze website, vol informatie over varen en aanleggen in Nederland.

Varen en aanleggen in heel Nederland. Hier ligt de Canicula in de Brandemar tussen Sloten en Lemmer - De Canicula
De Canicula op een van onze favoriete aanlegplaatsen in de Brandemar tussen Sloten en Lemmer.
Varen in Nederland

In de verte zie je de auto’s over de snelweg razen, terwijl jij tuffend in je bootje de waterhoentjes telt. Een regenbui in de sluis? Het maakt niet uit. Eigenlijk alles is fijn op het water. We varen door alle meren, rivieren en slootjes van Nederland en leggen aan op de mooiste plaatsen. Ons vaarplezier willen we graag delen. Daarom plaatsen we geregeld een nieuwe vaarroute, info over een leuke plek waar je kunt aanleggen of een nieuwe video van onze vaartochten. Nieuwe vaarroutes, video’s en aanlegplaatsen vind je snel onder de tab ‘Nieuw bij Varen met de Canicula’.

"Wat een prachtige en uitgebreide site. Het vaarplezier spat er vanaf! Na jarenlang gezeild te hebben overgestapt op een motorboot omdat er in Nederland nog zoveel te ontdekken is via rivieren en kanalen. Een zeiljacht met een hoge mast is daarbij nogal lastig. Ik wil nog even kwijt dat ik via jullie site ontzettend veel info (tot in de kleinste details) en inspiratie op doe om lekker Nederland te verkennen. Tip: vooral doorgaan!!!!" Jan Kraaij

De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie dat Nederland te bieden heeft. We laten dat zien in video’s, op foto’s en in blogs. Laat je inspireren!

"Leuke site met leuke routes om te proberen." Jan Lensink

In deze video zie je een compilatie van onze vaartochten door heel Nederland.