Het nieuwe jaar is begonnen! We kunnen weer aftellen naar de start van vaarseizoen 2021! De plannen? We hopen dit voorjaar de Turfroute opnieuw te bevaren. Deze unieke, historische vaartocht hebben we al eens

gemaakt, nog met onze Corsiva-sloep. Maar toen waren we nog niet aan het filmen…

En in de zomer gaan we Noord-Holland eens wat beter verkennen. Zou het weer lukken om met onze windgevoelige Canicula het IJsselmeer over te varen? We zijn benieuwd. Overigens is ons videomateriaal nog lang niet op en komen er nog meer video’s aan van onze vaaravonturen van 2020. Het resultaat zie je stukje bij beetje verschijnen onder de tab ‘Nieuw bij De Canicula’. Je kunt ons steunen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal en vooral vaak video’s te bekijken! 

"Wat een prachtige en uitgebreide site. Het vaarplezier spat er vanaf! Na jarenlang gezeild te hebben overgestapt op een motorboot omdat er in Nederland nog zoveel te ontdekken is via rivieren en kanalen. Een zeiljacht met een hoge mast is daarbij nogal lastig. Ik wil nog even kwijt dat ik via jullie site ontzettend veel info (tot in de kleinste details) en inspiratie op doe om lekker Nederland te verkennen. Tip: vooral doorgaan!!!!" Jan Kraaij
Varen in Nederland

De schippers van de Canicula varen door alle meren, rivieren en slootjes van Nederland en leggen aan op de mooiste plaatsen. Ons vaarplezier willen we graag delen. Daarom plaatsen we geregeld een nieuwe vaarroute, info over een leuke plek waar je kunt aanleggen of een nieuwe video van onze vaartochten. Nieuwe vaarroutes, video’s en aanlegplaatsen vind je snel onder de tab ‘Nieuw bij Varen met de Canicula’.

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én aanleggen in alle mooie plaatsen van Nederland. We laten dat zien in video’s, op foto’s en in blogs. Laat je inspireren!

"Leuke site met leuke routes om te proberen." Jan Lensink

In deze video zie je een compilatie van onze vaartochten door heel Nederland.

 

Tips en links