Winter is coming… Voor de meesten van ons zit het varen én aanleggen in Nederland er zo goed als op. De laatste weken begon het dek alweer wat groen… uit te slaan, dus moesten we het laatste vaarweekeinde flink aan het schrobben…

Maar wat wás het weer een mooi vaarjaar. We zijn op veel plaatsen in Nederland geweest, met als hoogtepunt de vaartocht over de Utrechtse Vecht en natuurlijk dwars door Utrecht. Maar we zijn ook over de Dieze naar ’s Hertogenbosch – of is het nu Den Bosch? – gevaren en verder de Maas af tot aan de Gouden Ham. We hebben gigabytes aan videomateriaal geschoten. Het resultaat zie je stukje bij beetje verschijnen onder de tab ‘Nieuw bij De Canicula’.

Varen en aanleggen in heel Nederland. Hier ligt de Canicula in de Brandemar tussen Sloten en Lemmer - De Canicula
De Canicula op een van onze favoriete aanlegplaatsen op de Brandemar tussen Sloten en Lemmer.
Varen in Nederland

De schippers van de Canicula varen door alle meren, rivieren en slootjes van Nederland en leggen aan op de mooiste plaatsen. Ons vaarplezier willen we graag delen. Daarom plaatsen we geregeld een nieuwe vaarroute, info over een leuke plek waar je kunt aanleggen of een nieuwe video van onze vaartochten. Nieuwe vaarroutes, video’s en aanlegplaatsen vind je snel onder de tab ‘Nieuw bij Varen met de Canicula’.

"Wat een prachtige en uitgebreide site. Het vaarplezier spat er vanaf! Na jarenlang gezeild te hebben overgestapt op een motorboot omdat er in Nederland nog zoveel te ontdekken is via rivieren en kanalen. Een zeiljacht met een hoge mast is daarbij nogal lastig. Ik wil nog even kwijt dat ik via jullie site ontzettend veel info (tot in de kleinste details) en inspiratie op doe om lekker Nederland te verkennen. Tip: vooral doorgaan!!!!" Jan Kraaij

De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie dat Nederland te bieden heeft. We laten dat zien in video’s, op foto’s en in blogs. Laat je inspireren!

"Leuke site met leuke routes om te proberen." Jan Lensink

In deze video zie je een compilatie van onze vaartochten door heel Nederland.

Tips en links