Nieuw bij Varen met de Canicula

De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuw bij Varen met de Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

De Noorderkolk

In mei leggen we aan op een buitengewoon mooi plekje langs het Zwartewater bij Zwolle. Ook iets voor jullie?

Varen met de Canicula - Aanleggen in de Noorderkolk bij Zwolle

Rondje Makkum

De Poort naar de Zuiderzee, werd Makkum vroeger genoemd. Wij varen vanaf het IJsselmeer door deze poort via de Grote Zijlroede naar Workum. Kijk maar even mee!

Zuiderzeestad Blokzijl

In Blokzijl zijn we vaker geweest. Toch krijgen we geen genoeg van dit bijzondere vestingstadje, vroeger gelegen aan de Zuiderzee…

Zuidelijke vestingsteden vaarroute

De vestingsteden aan het Hollands Diep, de Bergsche Maas en de Maas zijn indrukwekkend mooi. Op deze tocht komen we langs acht vestingsteden in het zuiden. Klik op de foto voor de route.

Varen met de Canicula - zuidelijke vestingsteden vaarroute

Een piepklein stukje IJsselmeer

Vanuit Workum het IJsselmeer opvaren is altijd een feestje! Daarna gaan we door de zeesluis van Hindeloopen weer landinwaarts en over de Fluessen terug naar Workum. Bekijk de route en de video’s hier:

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, juli 2018