Nieuw bij Varen met de Canicula

De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuw bij Varen met de Canicula zetten we ze voor jou op een rijtje!

Dit stukje IJssel tussen Zwolle en Kampen hadden we nog nooit bevaren. Het is een mooie tocht en vooral het aanzicht en de brug van Kampen zijn indrukwekkend!

Een piepklein stukje IJsselmeer

Vanuit Workum het IJsselmeer opvaren is altijd een feestje! Daarna gaan we door de zeesluis van Hindeloopen weer landinwaarts en over de Fluessen terug naar Workum. Bekijk de route en de video’s hier:

Ode aan de Lek en de Nederrijn

Vanuit Vianen varen we de Lek op. Een mooie, brede en rustige rivier die langs prachtige plaatsen als Vreeswijk, Culemborg en Wijk bij Duurstede voert. We stappen af in Wijk bij Duurstede voor een ontdekkingstocht door dit prachtige vestingstadje. We vervolgen de tocht over de Nederrijn en meren aan in Arnhem. Kijk maar even mee!

Over de Bergsche Maas

De Bergsche Maas bestaat nog maar zo’n honderd jaar. Hij werd gegraven om overstromingen te voorkomen. Vaar met ons mee naar het mooie Heusden, dan vertellen we je onderweg meer over dit ‘nieuwe’ water!

Stille slootjes en mooie meren

In het voorjaar van 2018 maken we een tocht door Noord-Nederland. Een verrassende tocht langs stille slootjes en mooie meren, maar ook over kaarsrechte kanalen die toch écht de moeite waard zijn. Klik op de foto voor de routbeschrijving, compleet met foto’s en video’s.

Varen met de Canicula - Nieuw bij Varen met de Canicula - Rondje Noord-Nederland

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, juli 2018