Nieuw bij Varen met de Canicula

De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuw bij Varen met de Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

Elk jaar als we onze lange vaartocht maken waait het te hard voor ons lichte bootje om het IJsselmeer over te steken. Maar dit jaar lukt het! We varen van Friesland naar Enkhuizen. En dat blijkt een verrassend leuk stadje! Kijk maar naar de video van de oversteek en onze aankomst in de Buitenhaven!

De Noardbroekster Feart: ideaal voor sloepjes

Op een mooie, zonnige dag in juni varen we door de Noardbroekster Feart bij Joure. Je komt twee bruggen van H25 tegen en het water is maar een meter diep. Ideaal voor sloepjes dus. En voor ons!

De Driewegsluis

Vanaf het water zie je ‘m niet, deze unieke historische sluis op de grens van Friesland en Overijssel. Je kunt ernaast leuk aanleggen en lekker eten! Maar waarom is die sluis zo uniek?

Voorbij Muggenbeet

Muggenbeet is een buurtschap bij het Giethoornse Meer. Veel muggen daar, zeggen mijn Facebookvrienden. Wij hebben er geen last van tijdens de prachtige vaartocht over de meren en grachten naar Zwartsluis. Onderweg komen we zelfs een verdronken kerktoren tegen…

De Noorderkolk

In mei leggen we aan op een buitengewoon mooi plekje langs het Zwartewater bij Zwolle. Ook iets voor jullie? Klik op de foto voor de mooiste plekjes!

Varen met de Canicula - Aanleggen in de Noorderkolk bij Zwolle

Rondje Makkum

De Poort naar de Zuiderzee, werd Makkum vroeger genoemd. Wij varen vanaf het IJsselmeer door deze poort via de Grote Zijlroede naar Workum. Kijk maar even mee!

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, juli 2018