De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie in Nederland. We laten dat zien in video’s, op foto’s en in blogs. Laat je inspireren!

Nieuw bij Varen met de Canicula

De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuw bij Varen met de Canicula zetten we ze voor jou op een rijtje!

Over de Bergsche Maas

De Bergsche Maas bestaat nog maar zo’n honderd jaar. Hij werd gegraven om wateroverlast te voorkomen. Vaar met ons mee naar het mooie Heusden, dan vertellen we je onderweg meer over dit ‘nieuwe’ water!

Stille slootjes en mooie meren

In het voorjaar van 2018 maken we een tocht door Noord-Nederland. Een verrassende tocht langs stille slootjes en mooie meren, maar ook over kaarsrechte kanalen die toch écht de moeite waard zijn. Klik op de foto om te zien waar we allemaal langs varen.

Varen met de Canicula - Nieuw bij Varen met de Canicula - Rondje Noord-Nederland

Najaarstocht

Op de laatste vaartocht van het jaar komen we over de Tjonger, tussen Schoterzijl en Langelille. Heb je een hoge boot, dan kun je er helaas niet komen. Maar je kunt in deze video wel onze najaarstocht bekijken!

In de maak: de vestingstedenroute

Deze winter werken we aan een nieuwe vaarroute in Zuid-Nederland: de Zuidelijk Vestingstedenvaarroute. Hier een voorproefje. Neem alvast een kijkje in Leiden, Woudrichem of Delft.

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, juli 2018