De schippers van de Canicula hebben een passie voor varen én voor al het mooie in Nederland. We laten dat zien in video’s, op foto’s en in blogs. Laat je inspireren!

Nieuw bij Varen met de Canicula

De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuw bij Varen met de Canicula zetten we ze voor jou op een rijtje!

Binnenkort info over misschien wel de mooiste route van Nederland: de vaartocht over de Kalenbergergracht. Hier is alvast de video.

Varen met de Canicula - Vaarroute over de Kalenbergergracht

Kaarsrechte kanalen

In het voorjaar van 2018 maken we een tocht door Noord-Nederland. Een verrassende tocht langs stille slootjes en mooie meren, maar ook over kaarsrechte kanalen die toch écht de moeite waard zijn. Vaar in deze video met ons mee over de Drentse Hoofdvaart en leg aan in Dieverbrug. Of vaar nog een stukje verder naar Zwartsluis!

Drukte in Joure

We zijn voor het eerst in Joure. Het is een leuke plaats om een keertje aan te leggen. Er zijn meer mensen die er zo over denken, want het is súperdruk. Op de Maas in Rotterdam is het een beetje té rustig vinden wij. Kijk maar naar het filmpje. Nog nooit in Blokzijl geweest? Neem dan snel een kijkje in dit verrassend gezellige Overijsselse stadje met Hollandse allures!

In de maak: de vestingstedenroute

Dit najaar werken we aan een nieuwe vaarroute in Zuid-Nederland: de Vestingstedenroute. Hier een voorproefje. Neem alvast een kijkje in Woudrichem, Delft of Oudenbosch!

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, juli 2018