De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuw bij De Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

In juli kwamen we weer een keertje over de Utrechtse Vecht. De rivier blijft imponeren door z’n pracht en praal uit de Gouden Eeuw. Is het misschien een beetje de Loire van de Lage Landen? Of is dat wat overdreven? Kijk maar even mee!

In de boom

Vaak gaat het goed, soms ook niet, het vliegen met onze drone…

Ode aan de Overijsselse Vecht

Het is een heen-en-weertje, tenminste voor schepen die dieper steken dan vijftig centimeter. Wij kunnen tot Ommen en moeten dan weer terug. Maar toch is-ie zeker de moeite waard: de Overijsselse Vecht!

De Grote Oversteek

Elk jaar als we onze lange vaartocht maken waait het te hard voor ons lichte bootje om het IJsselmeer over te steken. Maar dit jaar lukt het! We varen van Friesland naar Enkhuizen. En dat blijkt een verrassend leuk stadje! Kijk maar naar de video van de oversteek en onze aankomst in de Buitenhaven!

De Noardbroekster Feart: ideaal voor sloepjes

Op een mooie, zonnige dag in juni varen we door de Noardbroekster Feart bij Joure. Je komt twee bruggen van H25 tegen en het water is maar een meter diep. Ideaal voor sloepjes dus. En voor ons!

De Driewegsluis

Vanaf het water zie je ‘m niet, deze unieke historische sluis op de grens van Friesland en Overijssel. Je kunt ernaast leuk aanleggen en lekker eten! Maar waarom is die sluis zo uniek?

Voorbij Muggenbeet

Muggenbeet is een buurtschap bij het Giethoornse Meer. Veel muggen daar, zeggen mijn Facebookvrienden. Wij hebben er geen last van tijdens de prachtige vaartocht over de meren en grachten naar Zwartsluis. Onderweg komen we zelfs een verdronken kerktoren tegen…

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, juli 2018