De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuw bij De Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

Meestal varen we stroomopwaarts naar Wijk bij Duurstede, maar deze keer gaan we vanuit Vreeswijk de andere kant op. Je komt langs mooie plaatsjes én langs de molens van Kinderdijk!

Over de Merwede

In juli maakten we deze vaartocht door Gorinchem over de Merwede naar Woudrichem. Een zoete herinnering aan de zomer…

Met tolklomp

Dit stukje Friesland kunnen we wel dromen. Van Sloten naar Woudsend, waar je bij de brug de beroemde Friese tolklomp tegen komt. Jullie zijn er ook wel eens langsgekomen, toch?

Rustig haventje

De Hanzesteden langs de Gelderse IJssel zijn prachtig. Maar aanleggen op een rustige plek als de Kozakkenhaven in Veessen heeft ook z’n charmes!

Loire van de Lage Landen

In juli kwamen we weer een keertje over de Utrechtse Vecht. De rivier blijft imponeren door z’n pracht en praal uit de Gouden Eeuw. Is het misschien een beetje de Loire van de Lage Landen? Of is dat wat overdreven? Kijk maar even mee!

In de boom

Vaak gaat het goed, soms ook niet, het vliegen met onze drone…

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport.

Hartelijke groet,

Marieke, oktober 2019