De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuw bij De Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

Als je over de Dokkumer Ee vaart kun je ze duidelijk zien: de met kerkjes bekroonde terpen. Niet alleen de buitenkant is interessant, maar ook de inhoud van de terpen…

In dit verhaal kun je ook de video van de vaartocht over de noordelijke Elfstedenroute bekijken.

De wereld van de Oude IJssel

Langs indrukwekkende sluizen, prachtige kastelen en een moordlustige bisschop: we varen over de Oude IJssel door de Achterhoek. Mét video!

Haat en liefde

Zo’n beetje voorbij Wolvega komt-ie in zicht: de toren van Spannenburg. Hij is mooi van lelijkheid en je kunt wel zeggen dat we er een haat-liefde verhouding mee hebben. Je zou denken dat zo’n TV-mast in het digitale tijdperk niet meer nodig is. Waarom staat hij er dan nog?

Weekendje varen

Ineens is het herfst… De eikels vallen nog nét niet uit de boom. Kijk mee met onze najaarsweekendtocht, waarbij we een brug open moeten toeteren en langs een echte Friese heilige varen.

Varen door Rotterdam = feest!

Voor de tweede keer in ons bootleven varen we door in Rotterdam. Altijd ’n feestje! Info over aanleggen in Rotterdam: hier!

Piepklein en toch stadsrechten!

Min of meer per ongeluk komen we in het piepkleine haventje van Wilsum terecht. Altijd weer verrassend wat je in zo’n plaatsje aantreft!

Abonneer! Je helpt ons ermee!

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport. Graag doen, want je helpt ons ermee!

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Hartelijke groet,

Marieke, oktober 2019