De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuw bij De Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

Voor het eerst varen we door het nieuwe Reevediep naar de Randmeren. Het is een heel stuk sneller!

Naar de molens van Kinderdijk

We hadden er nog nooit van gehoord: de rivier de Giessen in de Alblasserwaard. Bijna nét zo mooi als de Linge en je kunt door de waard naar de topattractie van Nederland varen!

Mallegraafsgat

We varen over de oude loop van het Dokkumer Diep richting Kollum als we voorbij het Mallegraafsgat komen. Zo’n naam maakt nieuwsgierig. Heel nieuwsgierig!

Friese schatkamers

Als je over de Dokkumer Ee vaart kun je ze duidelijk zien: de met kerkjes bekroonde terpen. Niet alleen de buitenkant is interessant, maar ook de inhoud van de terpen…

In dit verhaal kun je ook de video van de vaartocht over de noordelijke Elfstedenroute bekijken.

De wereld van de Oude IJssel

Langs indrukwekkende sluizen, prachtige kastelen en een moordlustige bisschop: we varen over de Oude IJssel door de Achterhoek. Mét video!

Abonneer! Je helpt ons ermee!
Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport. Graag doen, want je helpt ons ermee!

Ennuh: we krijgen vaak de vraag of we gasten meenemen aan boord. Het antwoord op deze en andere vragen lees je hier! En staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m gerust via het vragenformulier! Vinden we leuk!

Hartelijke groet,

Marieke, oktober 2019