De Canicula vaart de hele zomer door Nederland. Geregeld plaatsen we nieuwe video’s, vaarroutes en info over mooie aanlegplaatsen. In Nieuw bij De Canicula zetten we ze voor jou op een rij!

Veel meren van Friesland danken we aan mensenhanden, die geholpen werden door de wind. Ze hebben vaak bijzondere namen! Kijk maar even mee naar dit flmpje waarin we ‘meertjehoppen’ en aan het eind een bijzonder geluid horen…

Gletsjervaren

In Zuidwest-Friesland ligt een bijna oneindige watermassa. Het is een keten van meren, ontstaan in de ijstijden door een gletsjer!

Over de Boarn

De Boarn is een van de oudste rivieren van Friesland. Het charmante plaatsje Aldeboarn heeft z’n naam aan dit water te danken. Je kunt er leuk doorheen varen. En als je je afvraagt waarom de bruggen bediend worden in deze coronatijd, de beelden zijn al even geleden gemaakt. Maar de video is nieuw! Vergeet niet je te abonneren, dat stellen we erg op prijs!

Zonnestroom

Het vaarseizoen is voor een aantal van ons begonnen, maar wanneer we erop uit gaan weten we natuurlijk niet in deze rare tijden. Maar we verheugen ons al wel op het aanleggen op mooie stille plekjes. Want sinds we zonnepanelen hebben zijn we niet meer afhankelijk van walstroom!

Over de Maas

Het is een beetje regenachtig, op deze tocht naar de Aakvlaai, Den Bosch en over een stukje Maas. Maar ondanks het weer blijft het een prachtig tripje!

Nazomertocht

Met trots presenteren we deze video van de vaartocht door Wergea en Warten. We hopen dat jullie net zo genieten van het kijken als wij van het maken! En abonneer je hier op ons YouTube kanaal. Vinden we leuk!

Favoriet

De vaartocht over de Kalenbergergracht, de Overijsselse Meren en de Arembergergracht is de mooiste vaarroute van Nederland en daarom onze favoriet! (Maar als jij nog een mooiere weet horen we dat graag!) Klik op de foto voor de routebeschrijving!

Reageren? Graag!

We hopen dat je de routes en info leuk vindt. We stellen het zeer op prijs als je een recensie stuurt via het formulier. Je kunt ook de facebookpagina Varen met de Canicula ‘liken’ en je abonneren op ons YouTube kanaal De Canicula Watersport. Graag doen, want we stellen dat erg op prijs!

Hartelijke groet,

Marieke, oktober 2019